Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde, on yıldır oturan İngiliz Stephen Cecil Boulton (61), beyin tümörü rahatsızlığı sonrası bugün sabah beyin ölümü gerçekleşti. Boulton’un eşi Paula Boulton, eşinin tüm oranları ile birlikte yüzünün nakli için bağışta bulundu.

Beyin tümörü nedeniyle 16 Nisan’da Ortaca’da özel bir hastaneye kaldırılan Stephen Cecil Boulton'ın bugün sabah beyin ölümü gerçekleşti. İngiliz hastanın eşi ve yakınları organ bağışında bulundu. Tüm organlarının çalışır durumda olduğu öğrenilen İngiliz Boulton’un ailesi ile irtibata geçen Özel Yücelen Hastanesi Başhekimi aileden organ bağışı konusunda görüşlerini aldı. Aile organ bağışını kabul ederken, yüzünün de bir hastaya naklini kabul etti.

Özel Yücelen Hastanesi Başhekimi Dr. V. Sumur Gazezoğlu, hastanın kalp damarı şikayetiyle hastaneye başvurduğunu belirterek şöyle konuştu: "Hastamızı yoğun bakıma aldık. Hastanın daha önce beyin tümörü rahatsızlığı olduğunu öğrendik. Bugün öğle saatlerinde de beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinden aldığımız izinle yüz dahil tüm organlarını bağışlama kararı verdiler. İzmir Bölge Koordinasyon Merkezi’ne başvurduk. Gelecek olumlu bir haberi bekliyoruz.”