Eskişehir’de bulunan MOBESE kameraları, kimi zaman ölümün eşiğinden dönüşleri, kimi zaman da ‘çok şükür bu kadarla atlatıldı’ dedirten trafik kazalarını saniye saniye kaydetti.
Kentin çeşitli noktalarında son 3 ayda meydana gelen trafik kazaları MOBESE kameraları tarafından görüntülendi. İlk görüntüde, tramvay yolundan seyreden bir motosikletin elindeki içecekle karşıdan karşıya geçmekte olan bir şahsa çarpması ve şahsın takla atarak feci şekilde yere düşmesi yer alıyor. Bir diğer kazada ise, ticari bir taksinin kırmızı ışık ihlali yapması sonucu bir başka otomobille çarpışması kameralara yansırken, yine kırmızı ışık ihlali yapan ve üstünde 2 kişinin bulunduğu motosikletin bir otomobille çarpışması da saniye saniye görüntülere yansıdı. Ayrıca motosikletin üstünde bulunan kişilerden birinin kaza sonrası otomobilin üstünden takla attıktan sonra ayağa kalkıp seke seke yürümeye çalışması da kameralar tarafından kaydedildi. Gece saatlerinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini sağlayamadığı otomobilin trafik ışıklarının bulunduğu direğe çarpması, bir otomobilin önce park halindeki otomobile ardından da hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam ederek seyir halindeki bir başka otomobile çarpması da kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.
MOBESE kameralarına yansıyan trafik kazalarının birçoğunun kural ihlali ve tedbirsizlik sonucu meydana geldiği görülürken, yetkililer, sürücüleri trafik kurallarına riayet etmeleri hususunda uyardı.
(İHA)