İstanbul ve İzmir başta olmak üzere 7 ilde oto hırsızlarına yönelik düzenlenen operasyonda 40 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerle birlikte ele geçirilen çok sayıda lüks otomobillerin elektronik beyinlerinin değiştirerek çalındığı öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yaklaşık 2 aydır süren telefon dinleme ve fiziki takibin sonrasında İzmir başta olmak üzere toplamda 7 ilde eş zamanlı olarak operasyon yapıldı. Özel harekat polislerinin ve polis helikopterinin destek verdiği operasyon, Şanlıurfa, Bilecik, Diyarbakır, Mersin, Hatay ve İzmir’de eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında baskın yapılan evlerde oto hırsızlık çetesi lideri F.G.’nin de bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınarak emniyet götürülen şüphelilerin hırsızlık ve oto hırsızlığı suçlarından çok sayıda kayıtları olduğu ortaya çıktı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulanan şüphelilerin 49 otomobil hırsızlığına karıştıkları belirlendi. Gözaltına alınan şahıslarla birlikte çok sayıda lüks aracın da ele geçirildiği öğrenildi.

OTOMOBİLLERİ BEYİNLERİNİ DEĞİŞTİRİP ÇALDILAR
Öte yandan Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği tarafından yapılan inceleme kapsamında çalınan lüks otomobillerin park halindeyken elektronik beyinlerinin değiştirildiği belirtildi. Beyinleri değiştirilen otomobillerin çalınması sonrasında şüphelilerin, bazı otomobilleri parçalayarak yedek parça haline getirdikleri, bazılarının ise motor ve şasi numaralarını değiştirdikten sonra sahte belgelerle sattıkları öğrenildi.
Şüphelilerin emniyetteki sorgusunun devam ettiği öğrenilirken, gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.
(İHA)