İstanbul Sütlüce’de bir otobüs şoförünün aniden fren yapması sonucu, annesinin kucağında duran bir yaşındaki bebek koridora fırladı. Minik bebek şans eseri yara almazken, kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı.
Olay, dün saat 13.00 sıralarında Beyoğlu Sütlüce İmrahor Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, arkadan süratle gelen bir otomobil, seyir halindeki Yeşilpınar-Eminönü seferini yapan 47 hat numaralı otobüsün önüne geçti.
Otobüsün şoförü hızla önüne kıran otomobile çarpmamak için aniden frene bastı. Ani frenle annesinin kucağında olan bir yaşındaki Buğlem Haşlama, koridora fırladı. Şoför mahalline kadar fırlayan minik Buğlem şans eseri yara almadan kurtulurken, bebeğin anneannesi Havva Sayda başını demire vurdu.
Otobüsteki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerine gelen sağlık ekipleri, tarafından yapılan minik Buğlem, annesi ve anneannesiyle birlikte ambulansla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak kontrol amaçlı tedavi altına alındı.
Minik Buğlem’in anneannesi Havva Sayda, “Otobüsün önünde bir otomobil çıktı, kaza oldu. Allah’a şükür çocuğa bir şey olmadı” ifadelerini kullandı.

OTOBÜSÜN ANİ FREN YAPMASI GÜVENLİK KAMERASINDA
Öte yandan, otobüsün ani fren yapmasına neden olan otomobilin sürati güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, otobüs trafik ışıklarına geldiğinde hemen sol tarafından süratli bir şekilde otomobil geçiyor. Otomobilin önüne kırdığını gören otobüs şoförü de aniden frene basıyor.
Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.
(İHA)