Bursa'nın Orhangazi ilçesinde otobüsle kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4'ü ağır olmak üzere 21 kişi yaralandı.

Kaza, saat 12.00 civarlarında Karsak ışıklı kavşağında meydana geldi. Bursa merkeze yolcu taşıyan otobüs ile otoyol inşaatında çalışan kamyon ile çarpışması sonucunda 4'ü ağır 21 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Orhangazi’den Bursa’ya yolcu taşıyan H.V. (41) yönetimindeki 16 VS 210 plakalı otobüs, Karsak ışıklı kavşağına geldiğinde karşıya geçmek isteyen M.B. (59) yönetimindeki kamyon ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisi savrulan otobüsün hostes koltuğunda oturan Hasan Çınar, camdan dışarı fırlayarak aracın tekerleğinin altında kaldı. Tam bir can pazarının yaşandığı otobüste, tekerin altında kalan Hasan Çınar, kazayı görenlerin yardımı ile sıkıştığı tekerleğin altından çıkartıldı.

Kazanın yaşandığı kavşağa çok sayıda ambulans sevk edilirken, yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Kaza yaralanan 21 kişi 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalelerinin ardından Orhangazi, Gemlik ve Bursa’daki hastanelere kaldırıldı. Kazada ağır yaralanan yolcuların M.A. (59), F.Ö. (50), H.Ç. ve A.A. olduğu belirtilirken, kazayı hafif sıyrıklarla atlatanların isimleri ise H.V. (41), İ.E. (21), Y.U. (44), H.İ.Ç. (33), E.Ü. (30), M.T. (31), A.Y. (30), B.K. (32), İ.A. (42), B.K. (58), K.K. (38), E.Y.(23), O.K.(27), M.A. (76), E.B. (59), E.A. (38) ve İ.A.(42) olduğu öğrenildi.

Gödgü şahitlerine göre yaşanan kazanın kırmızı ışık ihlali sebebi ile meydana geldiği ifade edilirken, otobüsteki yolcular, yeşil ışık yandığını ve geçiş hakkının otobüste olduğunu söylediler. Kamyon sürücüsü ise kırmızı ışıkta geçmediğini kendisine yeşil ışık yandığını iddia etti.

Emniyet güçleri kazayla ilgili soruşturma başlatırken, yaralıların yakınları ise kaza sebep olan minibüs şoförü ve kamyon şoförü olduğunu zannettikleri kişilere saldırmak istedi.