Düzce’nin Gümüşova ilçesinde kadın sürücünün kullandığı otomobil, önündeki araca çarptıktan sonra kahvehanenin bahçesine daldı. Kazada, 4 yıl önce aynı kavşaktaki trafik kazasında annesini kaybeden Ertuğrul Özcan hayatını kaybederken 9 kişi yaralandı.
Kaza, öğle saatlerinde Düzce’nin Gümüşova ilçesi Elmacık Kavşağı’nda meydana geldi. Filiz Ö. idaresindeki 81 DP 366 plakalı otomobil, önündeki araca vurmamak için yavaşlayan Erdal K.’nin kullandığı 81 AS 761 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan Filiz Ö.’nün kullandığı otomobil, yol kenarındaki kıraathane önünde oturanlara çarptı. Kazada otomobillerde bulunan Fatma Ş., Özlem ve Anıl E., Muhammed Emin G., Zeynep R., Yağmur Ö. ile kahve önünde oturan Ertuğrul Özcan ve Alaaddin Y. yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Kahve önünde oturan Ertuğrul Özcan, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazada hayatını kaybeden Ertuğrul Özcan’ın 4 yıl önce de yine aynı kavşakta meydana gelen kazada annesi Sevgi Özcan’ı kaybettiği ortaya çıktı.

VATANDAŞLAR YOLU KAPATTI
Kazanın ardından vatandaşlar, kavşağın kontrolsüz olduğunu ve çok sayıda kaza yaşandığını ileri sürerek D-100 karayolunun her iki yönünü de koltuk ve odunlarla ulaşıma kapattı. Uzun süre araç geçişine izin verilmezken, vatandaşlar Kaymakam İsmail Sündük’ü olay yerine davet etti. Kaza yerine gelen Gümüşova Kaymakamı İsmail Sündük, kavşakta ışıklandırma çalışması yapılacağının sözünü verdi. Yol uzun süren ikna çabalarının ardından tekrar trafiğe açıldı.
(İHA)