Mahkeme kararıyla geçici olarak kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Bilir Kaya ve gazetenin Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya, “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” ve “silahlı örgüte üye olmak” suçlarından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu’nun talebi üzerine mahkeme kararıyla geçici olarak kapatılan Özgür Gündem gazetesi yöneticileri ve yazarlarına yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Bilir Kaya ve İnan Kızılkaya, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen Genel Yayın Yönetmeni Bilir Kaya ve Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya, burada soruşturma Savcısı Umut Tepe’ye ifade verdi. Savcı Tepe, ifadelerinin ardından Kızılkaya ve Kaya’yı “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” ve “silahlı örgüte üye olmak” suçlarından tutuklama istemiyle Nöbetçi Hakimliğe sevk etti. Kaya ve Kızılkaya, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorgulanacak.

Gazetenin Yayın Danışma Kurulu üyesi Aslı Erdoğan tutuklanmıştı
Geçtiğimiz günlerde İstanbul 8’inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından PKK terör örgütünün propagandasını yaptığı gerekçesi ile geçici olarak kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yazar ve yönetim kadrosundan Aslı Erdoğan, Bilir Kaya, İnan Kızılkaya, Bilge Contepe, Kemal Sancılı, Emine Eren Keskin, Filiz Foçalı, Necmiye Alpay ve Ragıp Zarakolu hakkında gözaltı kararı alınmıştı. Bu isimlerden gazetenin Yayın Danışma Kurulu üyesi Aslı Erdoğan, 19 Ağustos’ta adliyeye sevk edilmiş, çıkarıldığı mahkemece “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
(İHA)