Kocaeli’nin Gebze ilçesinde banka para aracı ile servis aracının çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi yaralanırken, banka aracındaki paralar güvenli bir şekilde nakledildi.
Edinilen bilgiye göre, Gebze D-100 yan yol İstanbul istikametinde, Şenol Ö. idaresindeki 34 JD 9545 plakalı banka aracı, Hakan Türk idaresindeki 41 P 4505 plakalı servis aracına arkadan çarptı. Çarpmanın etkisi ile servis aracının arka koltuğunda oturan Serap B. isimli kadın bacağından yaralandı. Kaza sonrası olay yerine hemen polis, itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri çağrıldı. İhbar üzerine hemen olay yerine gelen itfaiye ekipleri yaralı Serap B.’yi sıkıştığı yerden kurtararak 112 Acil Servis ekiplerine teslim etti. Yaralı kadın olay yerinde yapılan ilk tedavinin ardından Gebze Fatih Devlet Hastanesine kaldırıldı. Öte yandan kazayı yapan araçlardan biri banka para arabası olunca, araçta bulunan paraların güvenli bir şekilde naklinin yapılması için kaza yerine ikinci bir banka para nakil aracı çağırıldı. Kaza yapan aracın içerisinde ki paralar güvenli bir şeklide diğer araca nakledildi.
Kazaya karışan sürücülerden Hakan Türk, “Yan yoldan girdik buraya, önümüz biranda tıkandı. Yavaşladık durduk. Arkadan gelen araba hızlı bir şeklide geliyordu. Arkadan bize vurdu. Araçta birkaç tane personelimiz vardı. Bir tane personelimiz bacağından yaralandı ama iç durumunu bilemiyoruz. Şimdi hastanede kendisi. Banka aracı olduğu için biraz daha hızlıydı sanırım işleri. O yüzden de süratli olabilirler” dedi.
Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
(İHA)