Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde anlaşmalı olduğu şirketten taşıma işini aldığını, fakat uzun süredir parasını alamadığını iddia eden turizm şirketi sahibi, fabrika önüne çektiği aracını ateşe verdi.
İlçede fabrika işçilerinin taşımacılığını yapan iki firmadan biri olan Tuğram Turizm sahibi Mehmet Görgülü, anlaşmalı olduğu şirketten iki aydır parasını alamadığını öne sürerek firmasına ait araçlarla Kapaklı Organzie Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren fabrikaya giden yolu kapattı. Diğer firmanın servis araçlarının fabrika önüne gelememesi nedeniyle, işçiler yürümek zorunda kaldı.
Diğer servis firmasının kendilerini mağdur ettiğini belirten Mehmet Görgülü, konuyla ilgili fabrika yönetimi ile de defalarca görüştüklerini fakat mağduriyetlerinin giderilmediğini kaydetti. İşçilerin fabrikaya girmesinin ardından 59 TJ 759 plakalı aracını ateşe veren Görgülü, "20 tane aracım var. Her gün birisini yakacağım" dedi. Mehmet Görgülü’nün aracını yakmasının ardından fabrika yönetimi hemen itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri kısa sürede yangına müdahale ederek söndürdü.
Yaklaşık 7 aydır fabrikanın işçilerini taşıdığını kaydeden Mehmet Görgülü, "Sıkıntılar son 2 aydır başladı. Para ödememeye başladılar. Sonra da haber vermeden işime son verdiler. Ben bu iş için yaklaşık 800 bin liraya 10 tane araç aldım. Sonradan duydum ki darbe girişimi sonrası FETÖ’ye küfür ettiğim için bunlar oldu. Ben milliyetçi bir insanım. Eğer FETÖ’ye küfür ettiğim için işime son verildiyse bugün yine FETÖ’ye küfür ediyorum" dedi.
Mehmet Görgülü daha sonra olay yerine gelen Kapaklı jandarma ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere jandarma karakoluna götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(İHA)