Antalya’da Cumhuriyet Meydanı yakınlarında meydana gelen patlamaya rağmen binlerce vatandaş demokrasi nöbetine devam etti.
15 Temmuz darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Meydanlara çıkın” çağrısı üzerine yaklaşık 20 gündür tüm Türkiye gibi Antalya’da da demokrasi nöbetleri devam ediyor. Kadın erkek, genç yaşlı binlerce Antalyalı akşam saatlerinden sabahın ilk ışıklarına kadar Cumhuriyet Meydanı’nda ellerindeki Türk bayrakları ile nöbetlerini sürdürüyor. Vatandaşlara destek için Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer de meydanı bir an olsun yalnız bırakmıyor.
Bu akşam 22:00 sıralarında vatandaşların toplandığı meydana çok yakın bir noktada meydana gelen ve Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul’un “Basit el yapımı patlayıcı” olarak belirttiği 2 kişinin hafif yaralandığı patlama da vatandaşların nöbetine engel olamadı. Kısa süreli bir paniğin ardından kalabalık meydana, hayatta normale döndü.

“SADAKAMIZ VE KURBAN PARAMIZLA BÜYÜTTÜĞÜMÜZ BİZE SALDIRDI"
Kalabalığa seslenen Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise “Başkomutana selam nöbete devam” diyerek nöbetlerine devam edeceklerini söyledi. Emperyalizmin kendisinin direkt olarak ortaya çıkmadığını belirten Vali Karaloğlu, “İçimizden yetiştirdiği bizim sadakamız, bizim zekatımızla bizim kurban paramızla yetiştirip büyüttüğümüz maşasıyla bize saldırıyor. Bu milletin tankı topuyla saldırıyor. Cumhurbaşkanımızın arkasında durarak o haçlı zihniyetini püskürttük. Bu basit bir darbe girişimi değil bu bir işgal planıydı. Ne diyor şimdi “14 Ağustos’u bekleyin” Ey hain FETÖ ve onu elinde oynatan üst akıl, 14 Ağustos’ta da bu millet sizi meydanlarda bekliyor olacak merak etmeyin” dedi.

“FETÖ ABD’YE YALVARIYOR”
Vali Karaloğlu, Fetullah Gülen’in ABD’de bir gazeteye verdiği makalesinde ABD’ye yalvardığını da ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Beni Türkiye’ye teslim etmeyin. Ben sizin adamınızım ben batıya hizmet ediyorum. Aziz Antalyalılar laflara bakın. Yahu biz buna sadakamızı, kurban paralarımızı bu millete hizmet etsin diye mi yoksa batıya uşaklık etsin diye mi verdik. Haram olsun bu milletin sadakası sana. Haram olsun sana beslenen iyi niyetler” dedi.
(İHA)