Eskişehir’de, Iraklı mültecilerin yaşadığı evde patladığı iddia edilen şofbenin, 500 metre ötedeki 6 katlı apartmanın duvarını deldiği öne sürüldü.
İddialara göre, Alanönü Mahallesi Erbük Sokak’ta Iraklı mültecilerin yaşadığı tek katlı evde bulunan elektrikli şofben bilinmeyen bir nedenden ötürü patladı. Şofben, patlamanın etkisiyle evin çatısını delerek, 500 metre ötedeki Hicri Sezen Caddesi’nde bulunan 6 katlı apartmanın 5’inci katında Barbaros Kılınç’in ikamet ettiği daireye isabet etti. Şans eseri şofbenin isabet ettiği odada bulunmayan Kılınç, olayı yara almadan atlatırken, tek katlı evde yaşayan mültecilerin de olay anında evde olmadıkları öğrenildi. Olayın ardından çevre sakinleri, büyük panik yaşayarak kendilerini sokağa atarken, Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. (OEDAŞ) ekipleri tarafından da bölgedeki elektrik bir süre kesildi. Polis ekipleri, maddi hasarın meydana geldiği olayla alakalı soruşturma başlattı.

MUCİZE KURTULUŞ
Olay anını anlatan evde yaşayan Barbaros Kılınç, “Ben yan odadaydım. Eve girdiğim 5 dakika oldu, olmadı bir ses geldi. Bir sallantı oldu deprem gibi. Kaza oldu herhalde diye aşağı baktık ama camdan diğer tarafı gördük. Odanın kapısını bir açtım, açmamla kapatmam bir oldu. Her taraf toz duman kaplıydı. Duvardaki delik de görünüyor zaten, daha sonra polis çağırdık ve bekledik” dedi.
Öte yandan da görgü tanıkları, şofbenin füze gibi uçtuğunu anlatarak, büyük korku yaşadıklarını dile getirdiler.
(İHA)