Bursa’da annesinin dini nikahlı olarak beraber yaşadığı Hamza Deniz’i öldüren katil zanlısı Savaş T. Manisa’daki saklandığı evinde yakalandı. Savaş T. emniyete girerken “Pişman değilim, namusumu temizledim” dedi.

Olay, dün gece merkez Osmangazi ilçesi Yenikaraman Mahallesi’nde meydana geldi. Sabah evden çıkan H.T. (43), 2 kilometre uzaklıktaki tekstil atölyesine gitti. Gece işten çıkarak eve gelen H.T., kapıyı açtığında her tarafta kan izi olduğunu gördü. Ardından yatak odasına giren H.T., dini nikahlı eşi Hamza Deniz’in (51) yerde kanlar içinde hareketsiz yattığını fark etti. H.T., durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Hamza Deniz’in hayatını kaybettiğini tespit etti. Yapılan ilk incelemede Deniz’in vücudunda 10 bıçak darbesine rastlanırken, mutfak, banyo ve salonda da kan izlerinin yoğun olduğu belirlendi. Hamza Deniz’in dini nikahlı eşi H.T., ifadesi alınmak üzere Bursa Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü.

BURSA POLİSİ SIR CİNAYETİ ÇÖZDÜ

Bir süredir işsiz olan Hamza Deniz’in ölümü üzerine harekete geçen Cinayet Bürosu ekipleri, faili meçhul cinayeti çözmek için geniş çaplı soruşturma başlattı. Yapılan teknik takibin ardından Hamza Derin’i dini nikahlı eşi H.T.’nin oğlu Savaş T.’nin öldürdüğü ortaya çıktı. Savaş T.’nin Hamza Deniz’i öldürdükten sonra Manisa’nın Soma ilçesine kaçtığı öğrenildi. Cinayet büro amirliği ekiplerinin Manisa’da düzenlediği operasyonda Savaş T., saklandığı evinde kıskıvrak yakalandı. Ardından Savaş T., ifadesi alınmak üzere Bursa Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine getirildi. Boğuşma sırasında yaralanan Savaş T.’nin ellerinde sargılar bulunduğu görülürken, zanlı emniyete girerken “Pişman değilim, namusumu temizledim” dedi.

Öte yandan katil zanlısı Savaş T.’nin dereye attığını itiraf ettiği cinayette kullanılan ekmek bıçağının arama çalışmaları ise devam ediyor. Arama çalışmalarında emniyet görevlilerine arama kurtarma ekipleri ve balık adamlar da destek veriyor.

(İHA)