Son günlerde çocuk cinayetlerinin artması üzerine harekete geçen Bursa polisi, öğrencileri tanımadıkları kişilerin araçlarına binmemeleri, dükkan ve evlerine gitmemeleri konusunda uyardı.

Kars’ta 9 yaşındaki Mert’in hunharca katledilmesinin ardından gözler öğrencilerin güvenliğine çevrildi. Bursa İnegöl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından başlatılan çalışma ile İnegöl’deki okullarda öğrencilere konferanslar veriliyor. Güvenlik seminerlerine Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlk ve Ortaokulu'ndan başlandı. Konferansın ardından öğrencilere üzerinde güvenlik konusunda çeşitli bilgilerin yer aldığı ‘güvenlik kimlik kartları’ dağıtıldı.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nde görevli polis memuru Mustafa Çubuk, öğrencilerden ailelerinden habersiz herhangi bir yere gitmemelerini isteyerek, "Evden dışarı çıktığınızda, nerede ve kiminle olduğunuzu mutlaka ailenize bildirin. Okul önlerinde satılan açık yiyecek ve içeceklerden satın almayın. Üzerinizde fazla para ve değerli eşya bulundurmayın. Tanımadığınız kişilerin araçlarına binmeyin, evlerine dükkanlarına girmeyin ve onlarla konuşmayın. Tanımadığınız kişilerden gelen telefonlarda, adresiniz ve kimliğinizle ilgili bilgileri vermeyin. Tanımadığınız insanlardan, para veya herhangi bir hediye almayın” şeklinde konuştu.

"METRUK BİNALARDAN UZAK DURUN"

Issız yerlerde, boş yollarda, boş parklarda, yıkıntı veya terk edilmiş binalarda inşaatlarda veya çevrelerinde bulunmamaları yönünde çocukları ikaz eden Çubuk, “İnegöl Belediyesi ile ilçemizin çeşitli yerlerinde bulunan metruk binaların yıkılması için çalışma yapıyoruz. Zamanınızı internet kafelerde oyun oynayarak harcamayın, spor ve kültürel faaliyette bulunarak değerlendirin. Sizi, oynarken, yolda yürürken, okul bahçesinde bulunduğunuzda takip eden, izleyen varsa, bunu hemen ailenize, öğretmeninize, büyüklerinize veya polise bildirin. Tehlike hissettiğiniz zaman koşun, bağırın ve yardım isteyin. Okulları ve çevreyi kendi eviniz gibi temiz tutun, duvarlara yazı ve resim ve benzeri karalama yapmayın. Dışarıdan birileri zarar verdiğinde, ailenizi ve öğretmenlerinize haber vererek, bize bildirmelerini sağlayın. Kötü alışkanlığı olan kişilerle arkadaş olmayın. Size zarar vermek isteyen kişi veya kişilere iyi bakın, onları tanıyın, teşhis edin, araçları varsa plakasını ezberlemeye çalışın. Polis ile her zaman irtibatlı olun, yolda iken trafik kurallarına riayet edin” diye tavsiyelerde bulundu.

Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan, arkasında öğrencilerin güvenlik konusunda ne yapmaları gerektiği hakkında yazılar yer alan ‘güvenlik kimlik kartları’ öğrencilere dağıtıldı. Konferansların önümüzdeki günlerde İnegöl’deki diğer okullarda da devam edeceği bildirildi.