Bitlis’in Tatvan ilçesinde dün gece polis kontrol noktasına yapılan saldırının ardından kaçan PKK’lıların yakalanması için operasyonlar devam ederken, olaylara karıştığı belirlenen 10 kişi gözaltına alındı.
Gece saatlerinde yaşanan roketatarlı saldırının ardından şiddetli çatışmaların yaşandığı ve bugün sabah saat 10.00’a kadar ilçe merkezindeki 5 mahallede sokağa çıkma yasağının uygulandığı Tatvan’da, sokağa çıkma yasağının sona ermesi ile hayat normale dönmeye başladı. İlçeye sızan PKK’lıların yakalanması için sabaha kadar operasyonlar devam ederken, saldırıyı gerçekleştirerek ormanlık alanda izini kaybettiren PKK’lıların ise izi sürülmeye devam ediliyor. Ayrıca, saldırıdan sonra çıkan çatışmanın ardından ilçenin Çağlayan Mahallesi arkasında bulunan ormanlık alanda çıkan yangın ise sabaha karşı kontrol altına alınarak söndürüldü. Büyük bir alanın tamamen yanarak kül olduğu ormanlık alanda gündüz saatlerinde ise olası bir yangına karşı soğutma çalışması yapıldı.
Gece saatlerinde gerçekleştirilen saldırılarla ilgili bilgiler netleşmeye başladı. İlçeye kalabalık gruplar halinde farklı noktalardan sızmaya çalışan PKK’lıların dün gece Hanelmalı köyü ve Çağlayan ile Dumlupınar mahallelerinde eş zamanlı olarak 3 farklı noktadan saldırı gerçekleştirdikleri, ancak güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine saldırıların başarısızlıkla sonuçlandığı öğrenildi. Saldırıların bertaraf edilmesinin ardından ise ilçeye sızan PKK’lıların yakalanması için bugün sabah saat 10.00’a kadar sokağa çıkma yasağının uygulandığı Çağlayan, Karataş, Fuar, Dumlupınar ve Fatih mahallelerinde yapılan operasyonlarda, olaylara karıştığı tespit edilen 10 kişi gözaltına alındı. Operasyonların tüm hızıyla devam ettiği ilçede, güvenlik güçlerinin dikkati sayesinde can kaybı ve yaralanmanın önüne de geçilmiş oldu.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARILDI
İlçe girişinde bulunan polis kontrol noktasına yapılan saldırıdan sonra kaçan PKK’lıların yakalanması için operasyonlar devam ederken, ilçedeki güvenlik önlemleri de en üst seviyeye çıkarıldı. İlçenin giriş ve çıkış noktalarına kurulan polis kontrol noktaları ile ilçeye giren tüm araçlar kontrolden geçiriliyor. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ilçede, güvenlik güçleri yeni bir saldırıya karşı teyakkuza geçmiş durumda.
Öte yandan, ilçe merkezindeki 5 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağı bugün saat 10.00 itibariyle sona ererken, saldırı sonucunda kaçan PKK’lıların yakalanması için başlatılan hava destekli operasyonlar ise sürüyor.
(İHA)