Adana’da 9 yıl önce evlendiği kocası işsiz olduğu için devlete sığınan genç kadının çocuğu polis merkezinde "Karnım aç" deyince polis çocuğa simit alıp çayla birlikte ikram etti.
Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, sabah saatlerinde Sıdıka Kaynar (30) isimli bir kadın polisi arayarak, "Eşim bana şiddet uyguluyor" diye ihbarda bulundu. Bunun üzerine polis hemen kadının verdiği Kurtuluş Mahallesi Ziyapaşa Bulvarı’ndeki adresine gitti. Ancak kadının kocası tarafından şiddete maruz kalmadığı, 9 yıl önce evlendiği kocasının işsiz olduğu için kendisine ve 7 yaşındaki oğlu Ahmet Kaynar’a bakamadığını, ev sahibinin de kirayı ödeyemedikleri için evden çıkardığını, polisin çabuk gelmesi için kocasının şiddet uyguladığını söylediği ortaya çıktı.
Kadının kocası da polise "Ben bakamıyorum onlar her gün aç, devlet benden iyi bakar sığınma evine yerleştirsinler" dedi.
Bunun üzerine polis kadın ve çocuğunu alarak Yarbaşı Polis Merkezi’ne getirdi.

"POLİS AĞABEY AÇIM"
Polis merkezine giren çocuk polis memurlarına dönerek, "Polis ağabey ben açım, dünden beri bir şey yemedim" dedi. Bunun üzerine bir polis memuru çocuğa simit alıp polis merkezine getirdi. Polis, çocuğa çay da ikram ederek bahçeye çıkartıp karnını doyurmasına sağladı. Simidi alıp yemeye başlayan çocuk bahçede bulunan oyuncaklarla da oynamaya başladı. Anne ise basın mensuplarının görüntü almasına tepki gösterdi.
Kadın polisin sığınma evinde kalma talebini Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne ileterek işlemleri yapmaya başladı.
Kadın ve çocuğu sığınma evine yerleştirilecek.
(İHA)