Sultanbeyli’de geçtiğimiz günlerde boşandığı eşinin ailesinin yaşadığı eve molotof atan zanlı, bu kez de anlaştığı iki kişiye evi yaktırmak istedi. Evin önüne benzin döküp ateşe veren zanlılar güvenlik kamerasına yakalandı.
Sultanbeyli’de boşandığı eşi S. Batumak’ın ailesinin yaşadığı eve molotof atan zanlı, bu kez de benzinle evi yakmaya çalıştı. Eski eşiyle görüşme isteğine olumsuz yanıt alan Mehmet E.’nin Batumak ailesinin oğullarından birini silahla vurduğu, diğerini ise döverek hastanelik ettiği iddia edilmişti. Hızını alamayan zanlı, geçtiğimiz günlerde de ailenin evine molotof atıp yakmaya çalışmıştı. Olayla ilgili polisin başlattığı soruşturma sürerken zanlı eski eşi ve ailesinin peşini bırakmadı. Zanlı Mehmet E., anlaştığı iki kişiye evi yaktırmak istedi. Evin önüne benzin döküp ateşe veren yüzleri maskeli zanlılar, ardından kayıplara karıştı. O anlar güvenlik kamerasına da saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, ailenin evinin önüne gelen zanlıların, kapının girişine benzin döktükleri görülüyor. Ardından benzini ateşe veren zanlılar, kaçarak uzaklaşıyor.
S. Batumak’ın kardeşi Murat Batumak, sabah saat 05.00 sıralarında evin önüne gelen iki kişinin benzin döküp ateşe verdiklerini belirterek, “Daha önce de yakmaya çalıştılar. Evi yakma sebebi olarak kız kardeşimin kocası dediler. Kanunlar ceza vermediği için sürekli üstümüze geliyor. Molotof atanlara ağır cezalar olmasını istiyoruz” dedi.
Bir mahalle sakini ise, “Biz mahalleli olarak uyuyamıyoruz, tedirginiz. Adamlar her sabah burada nöbet bekliyor. Ben de geçen gün gördüm. Molotof kokteyli ile geldi, mahalleye atamadı, çekti gitti” dedi.
S. Batumak’ın babası Ramazan Batumak ise eski damadının kendilerini tehdit ettiğini belirterek, “Bugün polisler geldi, ‘karakola gelir misin’ dediler. Ben de ‘gelmiyorum, hiçbir şey yapmıyorsunuz’ dedim. Burası benim evim. Savcı bana ‘onları getir’ demiyor, dese yakalayıp getireceğim. Zaten adam bana ‘senin aileni bitireceğim’ dedi. Durmadan tehdit savuruyor” diye konuştu.
(İHA)