Kocaeli’nin Gebze ilçesinde sahte para ile telefon almak isteyen bir kişi, ilk girdiği yerde fark edilmesinin arından gittiği ikinci telefoncuda yakalanarak gözaltına alındı. Dolandırıcının sahte para ile alışveriş girişimi ise kameralara saniye saniye yansıdı. 
Edinilen bilgiye göre olay, dün akşam saatlerinde Gebze Hacı Halil mahallesi Yeni Bağdat caddesinde bulunan bir telefoncuda meydana geldi. Akşam saatlerinde mağazaya giren İ.K. isimli sahıs, telefon almak istedi. Yaklaşık bin 900 TL değerindeki telefonu almakta karar veren İ.K., ödemeyi Euro olarak yapacağını dile getirdi. Satış temsilcisinin kabul etmesi üzerine cüzdanından 600 Euro çıkartarak satış temsilcisine veren İ.K., dükkanda telefonun hazırlanmasını beklerken, satış temsilcisi M.T. paranın sahte olup olmadığını anlamak için parayı başka bir çalışan ile dövizden anlayan teknik servisçi arkadaşına gönderdi.

PARANIN SAHTE OLDUĞU ANLAŞILINCA DÜKKANDAN UZAKLAŞTI
Eski bir döviz alım satımı yaptığı öğrenilen teknik servis çalışanı ise gelen paranın sahte olduğunu anladı. Parayla birlikte dükkana geri dönen kişi, 600 Euro’nun sahte olduğunu söyleyince İ.K. ile tartışmaya başladı. Paranın kendisine başkası tarafından verildiğini, kendisinin bilgisi olmadığını söyleyen İ.K., daha sonra dükkandan uzaklaştı. Bunun üzerine dükkan sahibi polise haber vererek durumu bildirdi.

BAŞKA BİR TELEFONCUDA ALIŞVERİŞ YAPMAK İSTERKEN YAKALANDI
Yapılan ihbar üzerine geniş çaplı soruşturma başlatan Gebze Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İ.K.’yı Gebze Eski Çarşı’da bulunan başka bir telefon mağazasında alışveriş yapmak istersen yakaladı. Burada gözaltına alınan İ.K.’nın üzerinden yüklü miktarda sahte Euro çıktığı öğrenildi.

“PARAYI ESKİ DÖVİZCİ TEKNİK SERVİSİMİZE İNCELETTİM”
Sahte para ile dolandırılmak istenen dükkan sahibi M.T., “Şahıs içeri girip telefon almak istediğini söyledi. Oğlu üniversiteyi kazandığı için ona hediye alacağını söyledi. Biz de yardımcı olmak istedik. Telefonlarımıza baktı. Yüksek model bir telefon beğendi. İkinci el cihaz olduğu için bin 900 TL fiyatı vardı. Pazarlıkla bin 850’ye kadar bıraktık. Parayı Euro olarak vermek istediğini söyledi. Parayı cüzdanından tam çıkartmıyordu. Telefonu inceledikten sonra parayı verdi. Ben de eski dövizci teknik servisimiz var parayı ona gönderdim bakması için. Paranın sahte olduğu anlaşıldıktan sonra paranın kendisine ait olmadığını söyleyerek itiraz etti. Polisi arayacağımızı söylediğimizde dükkanı terk etti” dedi. 
Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
(İHA)