Sakarya’da üzerinde sahte MİT kimliği bulunan bir kişi, MİT Müsteşarlığı adıyla düzenlediği sahte evrak ile ailesinin husumetli olduğu kişileri FETÖ üyesi diye ihbar etti.
Edinilen bilgiye göre, Sakarya’da yaşayan 34 yaşındaki Levent A., FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı adına düzenlediği sahte evrak ile ailesinin husumetli olduğu kişileri ihbar etti. Kendisini MİT Müsteşarı olarak tanıttığı evrakta verdiği isimlerin yüksek riskli görüldüğünü belirten Levent A. gereğinin yapılması için sahte evrakı Sakarya Valiliğine gönderdi.
İncelemede evrakın sahte olduğu tespit edilince konuyla ilgili Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca inceleme başlatıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince şehir merkezinde yakalanan Levent A.,’nın üst aramasında kendi resminin bulunduğu ancak farklı bir isime hazırlanmış sahte MİT kimliği çıktı.
Gözaltına alınarak emniyete getirilen Levent A.’nın verdiği ilk ifadesinde, 2010 yılında MİT’e başvurduğunu ve kabul edilmediğini belirterek, MİT’te çalışmak istediği için kimliği düzenlediğini söylediği öğrenildi. Zanlının ihbar mektubunda yazdığı isimlerin ise ailesiyle hasım oldukları öğrenildi.
Polisin yaptığı sorgulamada Levent A.’nın daha önceden sahtecilik suçundan kaydı olduğu belirlendi. Emniyetteki sorgusu tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi.
(İHA)