Mersin’de telefonla aradıkları vatandaşları, kendilerini cumhuriyet savcısı olarak tanıtıp dolandıran 2 kişi gözaltına alındı. Şahısların üst aramasında 4,5 kilogram ağırlığında altın çıktı.
Mersin Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Mersin-Antalya D-400 karayolu üzerinde yol kontrol ve arama çalışması yaptı. Ekipler, çalışmaları sırasında arama noktasına yaklaşan bir yolcu otobüsünden 2 kişinin indiğini fark etti. Yaya olarak kaçan 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatan ekipler, şahısları kısa sürede yakaladı.
Şüpheli şahıslar C.A. ve İ.B.’nin yapılan kimlik sorgulamasında, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve dolandırıcılık suçlarından kayıtları bulunduğu tespit edildi. Şahısların üst aramalarında ise 4,5 kilogram ağırlığında altın ele geçirildi.
Altınların dolandırıcılık, hırsızlık veya yağma türü bir olay ile elde edilmiş olabileceğini değerlendiren ekipler, çevre illerin jandarma ve emniyet birimleriyle irtibata geçti. Yapılan araştırma neticesinde şahısların, Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde kuyumculuk yapan bir şahsı, kendilerini cumhuriyet savcısı olarak tanıtıp, müştekinin FETÖ/PDY soruşturmasına karıştığını iddia ederek 4 kilo 630 gram ağırlığında altın dolandırdıkları belirlendi.
Bunun üzerine 2 şüpheli, gözaltına alınarak jandarmaya götürüldü.
(İHA)