Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde belediyenin kaçak yapı olarak belirlediği 3 katlı binanın yıkımı sırasında polis ve mahalleli arasında arbede çıktı. Polis gruba su ve biber gazıyla müdahale etti.
Adapazarı Belediyesi ilçe sınırları içerisinde bulunan ve kaçak olduğu belirlenen yapılar ile ilgili yıkım kararı aldı. Bir süre önce Rüstemler Mahallesinde kaçak olduğu belirlenen 4 yapı yıkılırken, bugün de Evren Mahallesi’nde 3 katlı binanın yıkımı için belediye iş makineleri ve zabıta polis ekipleri ile bölgeye gitti.
İş makinelerinin gelmesiyle birlikte mahalleli yıkıma tepki gösterdi. Olaylara müdahale etmek isteyen polis ekipleri ile mahalleli arasında arbede çıktı. Çıkan arbede sırasında polis ve zabıta araçlarının camları kırıldı. Çevik kuvvet ekipleri ise mahalleliyi biber gazı ve TOMA araçlarından tazyikli su sıkarak uzaklaştırmaya çalıştı. Arbede sırasında yaralananlara ise 112 ekipleri müdahale etti.
Traktör ve kaldırım taşlarıyla mahalleye giriş ve çıkışları kapatan mahalle halkı, Sebahattin Zaim Bulvarı’nı da traktörlerle kapatarak araç geçişine izin vermeyerek, belediye başkanı ve valinin gelmesini istedi.
Öte yandan polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak, Sebahattin Zaim Bulvarı üzerinden Sakarya Valiliği yönüne gitmek isteyen sürücüleri, Yenikent Hastanesi yoluna yönlendiriyor.
Mahallelinin tüm tepkisine rağmen yıkım çevik kuvvet polisleri ve TOMA’lar eşliğinde yapıldı.
(İHA)