İstanbul Bağcılar’da liderliğini 14 yaşındaki bir çocuğun yaptığı iddia edilen uyuşturucu şebekesine yönelik operasyon düzenlendi. “Uyuşturucu madde kullanmak” ve “hırsızlık” suçundan poliste 9 ayrı suç kaydı olan 14 yaşındaki zanlı ve arkadaşı tutuklandı.
Alınan bilgiye göre, Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, 100. Yıl Mahallesi’nde bulunan parkın karşısındaki metruk bir binayı takibe aldı. Binada uyuşturucu madde alışverişi yapıldığını tespit eden ekipler, operasyon düzenledi. Operasyonda Kerem Y.(27), Muhammed Yunus C.(18) ve A.K (14) isimli yakalanırken, üzerlerinde yapılan aramalarda ise 2,6 gram bonzai ele geçirildi.
Yakalanan zanlılardan 14 yaşındaki A.K.’nin çete lideri olduğu öne sürülürken, poliste “uyuşturucu madde kullanmak” ve “hırsızlık” suçlarından 9 ayrı suç kaydı olduğu belirtildi. Zanlılardan Muhammed Yunus C.’nin de “gasp”, “hırsızlık”, “kasten yaralama” ve “uyuşturucu madde bulundurmak” suçlarından 7 ayrı suç kaydı olduğu öğrenildi. Suç makinesi A.K. ve Muhammed Yunus C., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

POLİS, MÜŞTERİ KILIĞINA GİREREK PAZARLIK YAPTI
Öte yandan Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, 13 Ağustos tarihinde de Yeni Mahalle’de bulunan ve çay ocağı şeklinde faaliyet gösteren bir işyerine yönelik çalışma başlatıldı. Müşteri kılığında çağ ocağına gelen polis, Nuri K.’dan(33) 2 fişek bonzai diye tabir edilen uyuşturucu maddeyi 20 TL karşılığında aldı. Ardından yapılan operasyonda Nuri K. ve Ensar A.(50) gözaltına alındı. Yapılan aramalarda toplam 75,3 gram bonzai ile 1 adet el yapımı yarı otomatik tabanca ele geçirildi.
Konu ile ilgili olarak yakalanan şüphelilerden “kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak” suçundan 5 adet suç kaydı bulunan Nuri K. sevk edildiği adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(İHA)