Fethiye’de son yolculuğuna uğurlanan şehit Yüzbaşı Özgür Özekin’in ağabeyi Murat Özekin, kardeşinin Ankara’ya geç sevk edildiği iddialarını yalanlayarak, "Bu iddiaları ortaya atanlar muhatabımız değil. Hakkari’deki bekletilmesi sağlık süreciyle ilgiliydi" dedi.
Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin’nin cenazesinin İncirköy Mezarlığında toprağa verilmesinin ardından Muğla Valisi Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ve Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Özekin ailesinin Tuzla Mahallesi’ndeki evine taziyede bulundu. Vali Amir Çiçek ve diğer yetkililer, şehit annesi Aliye Özekin, kardeşi Murat Özekin, eşi Müge Özekin ve kız kardeşine başsağlığı diledi.
Valisi Amir Çiçek, burada yaptığı açıklamada, “Vatanımızın bölünmez bütünlüğü milletimizin birliği dirliği bayrağımızın dalgalanması için her gün şehit veriyoruz. Bayrağımız dalgalandığı müddetçe vatanımızın bütünlüğü sağlandığı müddetçe şehitlerimizin ruhlarını sızlattırmayacağız. Bu vatan bölünmeyecek. Bayrağımız dalgalanacak. Milletimizin birliği beraberliği devam edecek. Şehitlerimizin ruhu sızlamayacak. Şehidimizin yakınları bize emanettir. Şehitlerimizin emanetleri bizler için her şeyin üzerindedir. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Acımızı dindiren tek şey bayrağımızın dalgalanması ve vatanımızın bölünmez bütünlüğüdür” dedi.
AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer de, "Bu güzel vatanda yaşamanın bedellerini hep ödüyoruz. İnşallah en kısa zamanda da terörden kurtuluruz. Bugün bu ülkede özgürce yaşayabiliyorsak bu şehitlerimizin sayesindedir. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu

AĞABEY İDDİALARI YALANLADI
Taziyeleri kabul eden şehidin ağabeyi Murt Özekin, bazı yayın organlarında şehit yüzbaşının Hakkâri’deki hastanede 3 gün bekletilip Ankara’ya erken sevk edilmediği yönündeki iddiaları yalanladı. Özekin, şöyle konuştu:
“Kardeşimin yaralandığı ertesi günü hemen Hakkari’ye gittim. Allah Türk ordusundan razı olsun. Ellerinden gelen tüm imkanı kullandılar. Kardeşimi ayakta tutabilmek için tüm imkanlarını seferber ettiler. Hiçbir eksiklikleri yoktu, ben bizzat kendim şahidim. Bu iddiaları ortaya atanlar muhatabımız değil. Hakkari’deki bekletilmesi sağlık süreciyle ilgiliydi.”
(İHA)