Tunceli’de teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen 27 yaşındaki polis memuru Kağan Kılıç doğum gününe dakikalar kala şehit düştü. Kılıç’ın babası, "Cumhurbaşkanına, Başbakan ve Meclise sesleniyorum; idam getirilsin" dedi.
Tunceli Ovacık yolunda dün gece saat 23.30 sıralarında teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 27 yaşındaki Polis memuru Kağan Kılıç şehit olmuş, 2 polis de yaralanmıştı. Şehit Kılınç’ın naaşı Tunceli’den Elazığ Havalimanına getirilerek tören düzenlendi. Törene, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Tunceli Valisi Osman Kaymak, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, AK Parti Elazığ milletvekilleri Tahir Öztürk ile Ejder Açıkkapı, Elazığ Emniyet Müdürü Nihat İşlek, Tunceli Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, diğer protokol üyeleri, şehidin annesi Rabiye, babası Galip Kılıç, kardeşleri, yakınları emniyet ve askeri personel katıldı.

Şehit Babası: “İdam getirilsin, asılsın bu hainler”
Tören alanına gelen şehidin babası Galip Kılıç, ”Cumhurbaşkanına, Başbakan ve Meclise sesleniyorum idam getirilsin. Başka kurtulmaz bu memleket. Asılsın bu hainler. Yeter başka türlü temizlenmez bu hainler” dedi.

Bugün şehidin doğum günüymüş
Daha sonra şehidin naaşı cenaze aracından meslektaşları tarafından alınarak katafalka konuldu.
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehidin öz geçmişi okundu. Şehidin ilk görev yerinin İzmir olduğu 1 yıldır ise Tunceli’de şark görevini yaptığı belirtildi. Bekar olan şehit Kılınç’ın ise bugün doğum günü olduğu öğrenildi.
Törende konuşan Vali Osman Kaymak ise, ”Milletimizin, birlik ve beraberliğine, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne göz diken, hain emeller peşinde koşturan vatan hainleri bilsinler ki, bizler var olduğumuz müddetçe sinsi plan ve emellerine asla ulaşamayacaklardır. Hainlik ve tehdit nereden gelirse gelsin necip milletimiz geçen hafta olduğu gibi vatan uğruna canını hiçe sayarak gereken karşılığı her zaman verecektir” diye konuştu.
İl Müftüsü Peyami Güngör tarafından dua edilmesinin ardından şehidin naaşı omuzlara alınarak uçağa götürüldü. Bu sıra şehidin annesi Rabiye Kılıç, salavat getirdi. Aile fertleri göz yaşları içerisinde şehidin naaşının bulunduğu uçağa binerek İzmir’e uğurlandı.
Şehit Kılıç, İzmir’de kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.
(İHA)