Türk Silahlı Kuvvetleri terör örgütü DAEŞ’e havadan karadan bomba yağdırdı. Düzenlenen hava harekatında 4 terörist öldürülürken, Fırtına, çok namlulu roket atar ve tanklar da 79 hedefe 281 atış yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı’nın 40. gününde, Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından 7 hedefe 8 bomba atıldığı, 4 DEAŞ mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Öte yandan, 79 DEAŞ hedefine, 202 adet FIRTINA, 55 adet çok namlulu roket atar ve 24 adet tank atışı yapıldı. Atışlar sonucunda DEAŞ’e ait silah mevzileri, küçük silahlı gruplar, 3 silah yüklü pikap tipi araç, 4 Katyuşa tahkimli mevzii, 9 çadır tipi barınma alanı, iki karargah binası imha edildi.

Açıklamada, operasyonun başından beri toplam bin 657 hedefe, 6 bin 319 Fırtına, çok namlulu roket atar ve havan atışı yapıldığı kaydedildi.

Koalisyon güçleri tarafından da DEAŞ hedeflerine 4 hava harekatı düzenlendi, harekatta 5 terörist etkisiz hale getirilirken, 4 bina ve 1 motosiklet imha edildi.
(İHA)