İzmir Sosyal Güvenlik Kurumu'na yalan beyanda bulunarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 200 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

18 hayali tekstil firmasında kendilerini çalışıyormuş gibi gösterdikleri iddia edilen zanlıların SGK'ya yalan beyanda bulunarak emeklilik için gün kazandıkları ortaya çıktı. 8 ile 10 yıl arasında hapis istemiyle tutuksuz yargılanan zanlıların büyük bir kısmı ilk duruşmaya gelmedi. Gün boyu süren duruşmada zanlılar, haklarındaki iddiaları kabul etmedi. Gelmeyen sanıkların dinlenmesi için duruşma ileri bir tarihe ertelendi..

İSİMSİZ İHBARLA ORTAYA ÇIKTI

İzmir Sosyal Güvenlik Kurumu'na gelen isimsiz ihbar mektubunda, adı yazan 18 tekstil firmasının hayali olduğu, bu iş yerlerinde toplam 200 kişi sigortayı yapıldığı belirtildi. Bu mektup üzerine harekete geçen kurumun müfettişleri, isimsiz mektupta adı geçen şirketleri incelemeye aldı. Kuruma bildirilen iş yerlerinin adreslerine gidildiğinde iş yerleri bulunamadı. Yetkililer durumu polise bildirdi. 18 hayali şirkette çalışıyormuş gibi gösterilen 200 zanlı yapılan baskın sonucu yakalandı. İfadesi alınan zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

MAHKEMEYE GELMEDİLER

İzmir 4.Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya tutuksuz yargılanan 200 sanıktan 60'ı katıldı. İzmir Sosyal Güvenlik Kurumu'na yalan beyanda bulunmak suçundan 8 ile 10 yıl arasında hapis istemiyle tutuksuz yargılanan zanlıların bir kısmı suçlamaları kabul ederken, bir kısmı haklarındaki iddiaları kabul etmedi.