Antalya’da bir marketten gerçekleşen soygun sırasında müşterinin rahatlığı şaşırttı. Soygun anı ve müşterinin soyulan kasa önünde rahat bir şekilde alış veriş yapması kameralara yansırken, 3 marketi soyduğu iddia edilen zanlılar yakalandı.
Muratpaşa ilçesinde 3 market zincirinin motosikletli ve kasklı 3 kişi tarafından silah ve bıçak tehdidi ile soyulmasının ardından Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Marketlerdeki güvenlik kamerasını inceleyen ekipler, gasp olayının motosikletli ve kasklı kişiler tarafından gerçekleştirildiğini belirledi. En son Şirinyalı Mahallesi’ndeki market soygununun ardından ekipler takibe aldıkları Alican K.,Müslüm E., Ömer G.’yi kıskıvrak yakaladı. Zanlılar emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlıların soygunda kullandığı kaskta delil olarak ekipleri tarafından götürüldü.
Güvenlik kameralarına yansıyan olayda kafasında kask ve elinde silahla markete giren zanlı, kasiyere silahı doğrultup,kasadan 1500 lirayı aldı. Bu esnada bir müşterinin silahlı soyguncuya aldırmadan rahat bir şekilde alışverişine devam ettiği görüldü. Aldığı malzemelerin parasını ödemek için o anda soyulmakta olan kasaya gelen müşteri, olan bitene aldırmadan sıranın kendisine gelip parayı ödemeyi bekledi. Kasiyerin silah zoruyla etkisiz hale getirilmesi, kasanın açılması,soyguncuların parayı alıp kaçmasının tamamına şahitlik eden müşterinin soğukkanlı tavırları ise yok artık dedirtti. Soyguncunun marketten çıktıktan sonra, mağaza müdürünün elinde tabure ile koşması görüntülere yansıdı.
(İHA)