ÇORUM (AA) - Çorum'da bir ortaokulda öğrencisi, sınıf kapısının demir kolunun koluna saplanması sonucu yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Öğretmen Salim Akaydın Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Ceyhun Emre Top'un koluna, sınıfa girmek istediği sırada arkadaşlarının hızla açtığı kapının demir kolu saplandı.

Top, öğretmenlerin haber vermesiyle gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından yerinden sökülen kapı koluyla Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Koluna saplanan kapı kolu yaklaşık bir saat süren ameliyatla çıkarılan Top, tedavi altına alındı.

Hastanede tedavisi süren Top, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derse geç kalmamak için koşarak sınıfına gittiğini, kapının aniden açılmasıyla kapı kolunun sol koluna saplandığını söyledi. 

Baba Ceyhun Top da kendisine haber verilmesinin ardından hemen okula gittiğini belirterek, "Yüzlerce öğrencinin olduğu bir okulda böyle sivri uçlu kapı kollarını neden kullanırlar? Çok büyük tehlike atlattık. Çok şükür şu anda oğlumun durumu iyi. Hastanede tedavisi sürüyor. Parmaklarını oynatabiliyor. Bugün benim oğlumun başına gelen yarın başkasının başına gelebilir. Yetkililerin bu soruna acil çözüm bulması gerekiyor" ifadesini kullandı.

Olayın ardından ilgililer hakkında şikayetçi olduğunu belirten Top, hukuki mücadelesini sürdüreceğini kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kadir Songüt de olayla ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi.