Antalya’da özel bir bakım evinde yaşlı ve engellilere kötü davranıldığına ilişkin görüntülerin yayınlanmasının ardından konuyla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldığı ve merkezdeki hasta ve engellilerin bakımı için valilik tarafından bir doktor heyeti görevlendirildiği bildirildi.
Antalya Valiliği tarafından özel bir bakım evinde yaşlı ve engellilere kötü davranılması ile ilgili başlatılan incelemeye ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, “Özel Huzurevinde Skandal Görüntüler” başlıklı haberin basına yansımasının hemen ardından ilgili Vali Yardımcısı ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürünün beraberindeki denetim elemanları ile söz konusu bakım merkezine ivedilikle giderek, habere konu hususları yerinde inceledikleri bildirildi. İlgili merkezde yapılan denetimde, haberde bahsi geçen hususlar hakkında ayrıntılı bir inceleme ve denetleme yapıldığı, bakım merkezinde bulunan engelliler ve hastalarla istişare edildiği kaydedilen açıklamada, Aile ve Sosyal politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’nın konu hakkında bilgilendirildiği ve Bakanın talimatıyla görevlendirilen Bakanlık müfettişlerinin Antalya’ya gelmek üzere yol çıktıkları bilgisi verildi. Söz konusu haberin kaynağı olan ve merkezde 3 yıl görev yaptıktan sonra 30 Ağustos tarihinde işten çıkartılan eski çalışan tarafından 26 ve 29 Eylül 2016 tarihlerinde ilgili bakım merkezi ile ilgili benzer iddiaların 183 Çağrı Merkezi’ne iletildiğinin anlaşıldığı, bunun üzerine aynı gün Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Denetim Heyeti’nin söz konusu merkezde habersiz olarak gerçekleştirdikleri denetimde ihbarın asılsız olduğunun tespit edildiği ve konuyla ilgili tutanak hazırlandığı bilgisi de paylaşıldı.
Açıklamada ayrıca, 5 Ekim 2016 itibariyle Antalya Valiliği’nin talimatları doğrultusunda Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından bir doktor heyetinin bakım merkezindeki hasta ve engellilerin sağlık kontrollerini yapmak üzere görevlendirildiği kaydedildi.
(İHA)