Sokağa çıkma yasağının 3. gününe girdiği Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde akşam saatlerinde operasyona ara veren güvenlik kuvvetleri, sabahın ilk ışıklarıyla yeniden operasyon başlattı. Sokağa çıkma yasağının başlatıldığı ilk günde 18 teröristin öldürüldüğü Silvan’da, güvenlik kuvvetleri zırhlı araçlarla teröristlerin yollarda oluşturduğu tuzaklı barikat ile kazdıkları hendekleri kapatıyor.
Terör eylemleri nedeniyle önceki gün sabah saat 07.00’de sokağa çıkma yasağı ilan edilen ve gün içerisinde kapsamlı operasyonlar düzenlenerek terör örgütüne ağır darbe vurulan Silvan ilçesindeki sokağa çıkma yasağı bugün de sürdü. Operasyonun ilk gününde 18 teröristin vurulmasının ardından geri çekilen güvenlik kuvvetleri, dün yeniden ilçeye gönderildi. Güvenlik güçlerince Feridun, Tekel, Mescit ve Konak mahallelerine operasyon düzenlenirken, ilçeden yer yer silah sesleri yükseldi. Operasyona katılan güvenlik kuvvetleri, zırhlı araçlarla cadde ve sokaklara kurulan tuzaklı barikatlar kaldırılarak, hendekleri de kapattı. Cadde ve sokakları barikatlardan ve hendeklerden temizleyen güvenlik kuvvetlerine ara sokaklardan ateş açılması üzerine zaman zaman teröristler ile güvenlik kuvvetleri arasında çatışmalar yaşanıyor.
Sokağa çıkma yasağının 3. gününe girdiği Silvan ilçesinde giriş ve çıkışlar kapatıldı. Teröristlerle yer yer çatışmaya giren güvenlik kuvvetlerinin zırhlı araçlarla girdiği ilçede göstericiler ise bazı yollarda barikatlar kurup ateş yaktı. Zırhlı polis araçları göstericilerin ara sokaklardan çıkıp caddelerde yaktıkları lastikleri söndürüp, taşlarla kurdukları barikatları kaldırdı. İlçede operasyonlar devam ediyor.
(İHA)