Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Spotçular Çarşısı’nın deposunda yangın çıktı. Yangına müdahale eden 4 itfaiye eri dumandan zehirlendi.
Yangın, akşam saatlerinde Gebze Beylikbağı Mahallesi Güney yan yol caddesi üzerinde bulunan Spotçular Çarşısı’nın deposunda meydana geldi. İddiaya göre, henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı akşam saatlerinde mobilya çarşısının arka tarafında bulunan deponun içinde yangın çıktı. Alevler kısa sürede bütün depoyu sardı. Yangın çıktığını gören çalışanlar hemen durumu polis, itfaiyeye ve 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi.
İhbar üzerine yangın yerine Gebze, Darıca ve Çayırova ilçelerinden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine varan itfaiye ekipleri yaklaşık 45 dakika da yangını kontrol altına almayı başardı. Deponun içerisinde bulunan mobilyalar tamamen küle dönerken çarşıda çalışan vatandaşlar ve itfaiye erleri depoda yanmış halde olan mobilyaları deponun dışına taşıdı.

“YANGIN YERİNE GELDİĞİMİZDE BÜYÜMÜŞTÜ”
Yangına ilk müdahale eden ve dumandan etkilenen 17 yaşındaki Ali Donukara, “Bir arkadaşımla oturuyordum. İçerinden başka bir arkadaşım gelip sundurmada yangın var dedi. Bizde hemen koştuk. Geldiğimizde yangın büyümüştü. İçeri girdim su aldım. İtfaiyeyi aradık. 10 araba itfaiyeci geldi. Yangına müdahale ettiler ama bütün sundurma yandı” dedi.

4 İTFAİYE ERİ DUMANDAN ETKİLENDİ
Öte yandan yangın sırasında dumandan etkilenen itfaiye erleri İsmail Elçi, Özdemir Çetin, İsmail Karaaslan ve Adem Arslan’a olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından oksijen tedavisi yapıldı. Mobilyacılar çarşısında çalışan vatandaşların, itfaiye ekiplerine ve yangına müdahale edenlere ayran verdiği görüldü.
Yangında can kaybı yaşanmazken depoda bulunan mobilyalar tamamen küle döndü. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
(İHA)