Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde yağmur suyu ile dolan ve sabah saatlerinde bir ticari bir de itfaiye aracının mahsur kaldığı alt geçitte bir araç daha mahsur kaldı. Araç içerisindeki iki kişi itfaiye ekiplerince kurtarıldı.
Başiskele D-130 karayolu altındaki yağmur suyu dolu alt geçitte aynı gün içerisinde suya gömülen 2. Araç ve içerisindeki iki kişi itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Olay, Başiskele Vezirçiftliği mahallesi Başyiğit caddesi D-130 otoyolu altında bulunan alt geçitte meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde ekmek aracı ve aracı kurtarmak isteyen itfaiye aracının su içerisinde kaldığı alt geçide giren Yusuf Şahin idaresindeki 07 K 8148 plakalı hafif ticari aracın suya batması sonrasında motoru durdu. Yarıya kadar suya gömülen araç içerisindeki Yusuf Şahin ve oğlu Halit Şahin ise aracın içerisinde mahsur kaldı.

İTFAİYE ÇEKTİ
Telefonla yardım isteyen baba ve oğlu kurtarmak için olay yerine itfaiye ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekibi, Yusuf Şahin ve oğlu Halit Şahin’i araç içerisinden alarak sudan çıkardı. Daha sonra araca halat bağlayan ekipler, itfaiye aracının yardımıyla da yardımıyla ticari aracı çekerek sudan çıkardı.
Oğlunu işe götürmek için alt geçidin karşısına geçmek isterken suya gömüldüğünü söyleyen sürücü Yusuf Şahin, “Suyu hafif zannettik. Bir girdik orada kaldık. Daha önce burada bir araç kaldığını bilsem suya girmezdim. Bir kere girince geri de çıkamadık. Sonra itfaiyeyi arayarak yardım istedik” dedi.
Öte yandan su ile dolu olmasına rağmen araçların kullanmaya çalıştığı alt geçide itfaiye ekiplerince güvenlik şeridi çekilerek trafiğe kapatıldı. Ekipler daha sonra su pompası yardımıyla alt geçitteki suyu boşaltmak için çalışma başlattı.
(iha=