İzmir’de, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası cezaevlerinde görevli 38 kişi açığa alırken, açığa alınlar arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te konakladığı otele saldırı düzenleyen grupta yer alan ve tutuklanan üsteğmen Hasan Aslanbay’ın eşinin de bulunduğu belirtildi.
Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kanlı 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamu kurum ve kuruluşlarında onlarca kişi açığa alındı. İzmir F ve T tipi, Menemen T tipi, Buca Kapalı, İzmir Açık, Foça Açık ile İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda görevli infaz koruma memurları, katipler, ikinci müdürün de aralarında bulunduğu toplam 38 kişi açığa alındı.

DARBECİ ASKERİN EŞİ DE AÇIĞA ALINDI
Öte yandan, açığa alınanlar arasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ayrılmasının ardından Marmaris’te konakladığı otele saldırı düzenleyen darbeci askerlerden üsteğmen Hasan Aslanbay’ın Menemen T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda görev yapan eşinin de bulunduğu bildirildi. Darbeci Aslanbay, saldırının ardından başlatılan operasyon kapsamında yakalanmış ve ardından da çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konulmuştu.
(İHA)