Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otele saldırı düzenleyen ve yapılan operasyonla yakalanan darbeci hainlerden ikisi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Diğer 5 hainin ise sorgusu sürüyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te konakladığı otele saldırı düzenledikten sonra firar eden 35 kişilik suikast timinde yer alan 7 darbeci asker, iki ayrı operasyonla gözaltına alınmıştı. Marmaris’te yakalandıktan sonra sorgulanmak üzere Muğla İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü’ne getirilen darbeci askerlerden Astsubay İlyas Yaşar ve Astsubay Gökhan Güçlü, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı. Gözaltında bulunan diğer beş darbeci askerin sorgusunun devam ettiği ve Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda bu askerlerin de 2 veya 3’erli gruplar halinde adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

KUZU: BİZ SİZİN İNİNİZE GİRDİK
Ciğli imamı olarak bilinen Paşa lakaplı Zekeriya Kuzu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otele girdiğinde polislere kelepçe takıp, "Hani siz bizim inimize girecektiniz, şimdi biz sizin ininize girdik. O nerede nereye sakladınız" dediği ortaya çıktı.
Muğla’da hakim karşısına çıkan Astsubay İlyas Yaşar, “Biz otele girdiğimizde içeride polisler vardı. MAK timi olduğumuz için arkadaydık. Önümüzde polisler yere yatırılarak kelepçelendi. O an bunu çok garibime gitti. Daha sonra Astsubay Zekeriya Kuzu yerde yatan polislere "o hırsız nerede. Onu nereye sakladınız hani bizim inimize girecektiniz. Bak biz sizin ininize girdik deyince biz bu operasyonun Cumhurbaşkanına yönelik olduğunu o zaman anladım" dedi.
Astsubay Gökhan Güçlü, “Helikoptere binmeden önce Binbaşı Taner Berber önemli bir terör operasyonu yapılacağını ve örgütün ele başlarından birisini alınacağını söyledi. 2 yıldır biz eğitim alıyoruz. Bugüne kadar hiçbir operasyona katılmadık. Hep böyle bir anı bekliyorduk. Hiç düşünmeden operasyona katılmak için gönüllü olduk. Helikopkerle havalandığımızda Taner binbaşı bizlere orada yönetime el koyduğunu ancak operasyonun değişmediğini söyledi. Biz bu operasyonun Cumhurbaşkanına karşı yapıldığını bilmiyorduk. Otele girdiğimizde anladık” dedi
Tutuklanan Astsubay Gökhan Güçlü adliye çıkışında gazetecilere "26 yaşında darbeci olduk" dedi.
(İHA)