Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleştirilen ve 12 Alman turistin öldüğü canlı bomba saldırısına ilişkin davada 6 sanığın tahliyesine karar verildi.
İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına 13 tutuklu sanık cezaevinden getirildi. Sanık avukatları ve Arapça bilen tercümanın da katıldığı duruşmada sanıkların kimlik tespitlerinin ardından savunmalara geçildi.
Duruşmada savunma yapan tüm sanıklar IŞİD ve diğer terör örgütleri ile hiçbir bağlantılarının olmadığını belirttiler. Sanıkların tümü, tutukluluk halleri nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, yurtdışına çıkma yasağı ile tahliye olmayı talep etti.

6 SANIĞA TAHLİYE
Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, kuvvetli suç şüphesi, isnat edilen suçlamalardaki ceza alt ve üst sınırları, tutuklu kaldıkları süre, atılı suçlamaların mahiyeti gerekçelerini göz önüne alarak 7 tutuklu sanığın tahliye talebini reddetti. Mahkeme, sanıklar Ahmad Darwish, Ali Alibrahem, Zaher Alshal, Ehad Haidar ve Zekeriya Derviş’in suç vasfının ve hukuki durumlarının değişme ihtimali, tutuklu kaldıkları süre göz önünde bulundurularak yurt dışı yasağı konularak tahliyelerine karar verdi.
Dava 1 Aralık 2016 tarihine ertelendi.
(İHA)