Tahşiyeciler grubuna yönelik kumpas kurulduğu iddiasıyla paralel yapıya yönelik görülen davada eski Emniyet Müdürü Mustafa Kılıçarslan tahliye edildi.
“Tahşiyeciler” olarak bilinen gruba kumpas kurdukları iddiasıyla, hakkında yokluğunda tutuklama kararı verilen firari sanık Fethullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, emniyet müdürleri Ömer Köse, Yurt Atayün, Ali Fuat Yılmazer’in de bulunduğu 10’u tutuklu 33 sanıklı davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde Pazartesi gününden itibaren görülen davanın bugünkü celsesinde tutuklu sanıklar tahliye taleplerini iletti.
Ara kararını açıklayan mahkeme tutuklu sanıklardan eski emniyet Müdürü Mustafa Kılıçarslan’ın tahliyesine karar verdi. Diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmeden mahkeme duruşmayı 16 Ağustos’a erteledi.

İDDİANAMEDEN
İddianamede, bir numaralı sanık Fethullah Gülen ile örgüt yöneticiliği ile suçlanan Hidayet Karaca’nın "silahlı örgüt kurmak veya yönetmek", "resmi belgede sahtecilik" ve "iftira" suçlarından toplam 70 yıldan 235,5 yıla kadar hapsi isteniyor.
Eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Ömer Köse’nin de aralarında bulunduğu 9’u tutuklu diğer 31 sanığın ise, "silahlı örgüte üye olmak", "resmi belgede sahtecilik" ve "iftira" suçlarından toplam 63 yıl 4 aydan 228 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.
(İHA)