Gaziantep’te BDP Şahinbey İlçe Teşkilatı önünde toplanan bir grup Kobani’de hayatını kaybeden bir kişinin taziye evine yürümek isteyince olaylar çıktı.
Grubun polise taş atması üzerine polis gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. BDP Şahinbey İl Teşkilatı önünde toplanan kalabalık grup Kobani’de hayatını kaybeden bir kişinin Beybahçe Mahallesi’ndeki ailesine taziye ziyaretine gitmek için yürümek istedi. Bu sırada cadde üzerinde bulunan panzerlere taş atıldı. Bunun üzerine polis kalabalık gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahale sırasında başına biber gazı kapsülü isabet eden bir kişi yaralandı. Olay yarın büyümesi üzerine bölgeye çevik kuvvet ve panzerler sevk edildi. Bu sırada BDP’li yetkililer toplanarak polise taş atan gençleri ikna etmeye çalıştı. Ancak arkadaşlarının yaralandığını söyleyen yüzü maskeli şahıslar polisi taşlamaya devam etti. Ara sokaklarda çap konteynırlarını deviren kalabalık grup sık sık ara sokaklara kaçarak dağıldı. Polisin müdahalesinin ardından yeniden toplanan grup polise taş atmaya devam etti.
Olayların arasında kalan vatandaşlar ise tepki gösterdi. Polis ve göstericiler arasında kalan genç bir kız çığlık atarak olay yerinden kaçmaya çalıştı. Evinden çıkan bir vatandaş ise her hafta mahallede olay çıktığını söyledi. Evine biber gazı dolduğunu söyleyen vatandaş, polise taş atan şahısların evinin duvarındaki briketleri kırdığını ileri sürdü.
Bir kişinin yaralandığı olaylar Beybahçe Mahallesi’nde devam ederken polis toplanan gruplara ara sokaklarda müdahale etmeye çalışıyor.
(İHA)