Diyarbakır’da arkadaşlarıyla geldiği Dicle Nehrinde düşen terliğinin peşinden giden gençten bir daha haber alınamadı.
Diyarbakır’da 3 arkadaşıyla birlikte piknik yapmak amacıyla Dicle Nehrine gelen 20 yaşındaki Muhammed Uzuncan (20), serinlemek için girdiği Dicle Nehrinde ayağındaki terliği çıktı. Dicle Nehrinin kenarında terliğin peşinden giden Muhammed’den bir daha haber alınamadı. Edinilen bilgilere göre olay, Diyarbakır-Silvan Karayolu üzerinde bulunan Dicle Köprüsünün altında geçen Dicle Nehri kıyısında meydana geldi. İddiaya göre, 3 arkadaş piknik yapmak için nehrin bulunduğu yere öğlen saat 15.30’da geldi. Bir süre oturup sohbet eden gençlerden Muhammed Uzuncan, arkadaşının terliklerini alarak nehre doğru gitti. Paçalarını sıvayan Uzuncan, girdiği Dicle Nehrinin akıntılı suyuna terliği kaptırdı. Genç Muhammed, daha sonra arkadaşlarına ‘Ben geliyorum terliğim çıktı’ diyerek nehrin kıyısından yürümeye başladı. Bir anda ortadan kaybolduğunu anlayan gençler, şüphelenerek aramaya koyuldu.
Yaklaşık 1,5 saat boyunca yalnız aramayı sürdüren gençler, Muhammed’in izine rastlamayınca önce mahallede bulunan arkadaşlarını aradılar. Kısa süre içerisinde çok sayıda genç, Dicle Nehrinin kıyısına geldi. Aramaları sürdüren gençler aramalarda sonuç alamayınca polise haber verdi.
İhbar üzerine olay yerine polis ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Gece saat 23.00’e kadar süren aramalardan sonuç alamayan ekipler, daha sonra olay yerinden ayrılmak zorunda kaldı. Genç Muhammed’in ailesi ve yakınları ise el fenerleri ile arama çalışmalarını sürdürdü. Olay yerine gelerek aramalara katılan bir kişi ise Dicle Köprüsünden düşerek yaralandı.
Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.
(İHA)