Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, roket atılması ve terör saldırılarını kabul etmeyeceklerini söyleyerek, "Zaten bunun içinde Fırat Kalkanı Operasyonu başlatmıştır. İnşallah bu Fırat Kalkanı Harekatı devam ettiği sürece, mümkün mertebe bu terör unsurlarını güneye doğru itelemeye devam edeceğiz" dedi.
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Kilis’te Belediye Başkanı Hasan Kara’yı makamında ziyaret etti. Belediye Başkanı Hasan Kara, Kilis milletvekilleri Mustafa Hilmi Dülger ile Reşit Polat’ın da eşlik ettiği Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’e teşekkür etti. Kara, Kilis’in kendi nüfusundan fazla mülteci ev sahipliği yapan şehir olmasına rağmen hiçbir şekilde gözle görülür bir toplumsal olay meydana gelmediğini vurguladı. Kara, Başbakan Yardımcısı Türkeş fotoğrafının bulunduğu mozaik tablo takdim etti.
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ziyaret sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Hepinizin bildiği gibi hükumetimiz bu alanları hiçbir zaman boş bırakmadı. Daha önce de yine Başbakan Yardımcısı ve bakan arkadaşlarımız bu bölgeye gelerek, burayı ziyaret etti. Yetkili bakanlıklardan da heyetler geliyor, görevli arkadaşlar geliyor. Burada gerekli incelemeler yapılıyor" dedi. Başbakan Yardımcısı Türkeş, "Hükumetin terörle mücadele konusunda hazırlamış olduğu paketle ilgili yanlış bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Sanki Güneydoğu için çalışmalar var, oradaki terör olayları ile ilgili çalışmalar var ama burada yokmuş gibi bir algı oluşturuluyor. Ama orası neyse, burası da odur. Bizim için aynı derece önemlidir" şeklinde konuştu.

KİLİS YENİDEN HAREKETLENECEK"
Türkeş, Kilis’in yeniden hareketlenmesi için gereken çalışmaların yapıldığına da dikkat çekerek, "Kilis’teki ticari hayatı tekrar hareketlendirecek, eğitimin öğretimin normal bir şekilde devam etmesini sağlayacak, gereken çalışmalar ile burada hayatı normal bir şekilde seyretmesi için gereken çalışmaları yapıyoruz. Kilis dünyaya çok güzel bir şey gösterdi. Mülteciler kayıklarla Avrupa ülkelerinin sınırlarına geldiği zaman biz mi alsak, almasak mı diye düşünürken, Kilis kendi nüfusu kadar hatta nüfusundan daha fazla sığınmacıyı burada misafir etti. Buna rağmen burada hiçbir sorun ya da sıkıntı olmadı" ifadelerini kullandı.

"TERÖR UNSURLARINI GÜNEYE DOĞRU İTELEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
Türkeş, Kilis’in roket atılmasını kabul edilemeyeceğini vurgulayarak, Suriye’deki terör unsurlarının Türkiye sınırından güneye doğru iletemeye devam edileceğini söyledi. Türkeş, "Tabi hiçbir şekilde kabul etmeyeceğimiz, edemeyeceğimiz bir durum var. Bu da bu bölgeye roketlerin atılması, bu bölgeye terör saldırılarının yapılmasıdır. Zaten bunun içinde Fırat Kalkanı Operasyonu başlatmıştır. İnşallah bu Fırat Kalkanı Harekatı devam ettiği sürece, mümkün mertebe bu terör unsurlarını güneye doğru itelemeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

KİLİS İÇİN PAKET MÜJDESİ
Türkeş, Kilis’in normal hayata yeniden dönmesi için özel bir paket hazırlığı olduğunu da müjdeleyerek, "Tetkikler son bulduğu zaman bu paket açıklanacak. Ama burası daha Güneydoğu’da. Birçok yerde kalkınma için gösterdiğimiz gayretler, benzer tarzda, Kilis içinde özel bir programla uygulanacak" dedi.

"MESELELERE OTURDUĞU YERDEN BAKAN BİR İKTİDAR DEĞİLİZ"
Türkeş’in Güneydoğu’daki terör mağduru kentler için yaptığı çalışmalar ile ekonomik ve kalkınma paketlerinin, Türkiye’yi yöneten iktidarın sorun ve meselelere oturduğu masadan bakan bir iktidar olmadığını gösterdiğini kaydetti. Türkeş, "Gördüğünüz gibi hükumetimiz Türkiye’nin neresinde bir problem varsa, yerinde tetkik yapıyor. Yerinden takip ediyoruz. Öyle masa başında, oturduğu yerden meselelere bakan siyasi bir iktidar değiliz" diye konuştu.
Türkeş, kentteki programını sürdürüyor.
(İHA)