Tokat’ın Niksar ilçesinde çıkan orman yangınında 90 hektarlık alan kül olurken, yangın iki gün süren çalışmaların ardından söndürüldü.
Niksar ilçesine bağlı Serenli beldesi yakınlarında iki gün önce çam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına Tokat, Amasya, Giresun, Samsun, Çorum ve Sivas Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı 17 arazöz, 10 itfaiye ekibi ile yaklaşık 100 kişi tarafından müdahale edildi. Yangın, yangın söndürme uçağının da katıldığı çalışmalar sonucunda saat 10.00’da kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.
Tokat Valisi Cevdet Can, Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya ve Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan yangın mahallinde incelemelerde bulundu. Vali Can, yangının 48 saat süren çalışmaların ardından söndürüldüğünü söyledi. Tokat Valiliği olarak Orman Bölge Müdürlüğü ile yangın söndürme çalışmalarını koordine ettiklerini ifade eden Vali Can, tüm imkanların seferber edildiğini kaydetti.

"BUNDAN SONRA ACIMAK YOK"
Yangının çıkış nedeninin net olmasa da anız yangınından kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde durduklarını ifade eden Vali Can, "Anız yakmanın yasak olduğunu duyuyoruz fakat dinlemiyorlar. Bundan sonra acımak yok. Çünkü acırsak acınacak hale geliyoruz sonuç itibariyle. Anız yakanlara Kabahatler Kanunu’na göre işlem yapılacak. Niksar Ovasında gelirken birçok noktada anız yakanların olduğunu gördüm. İşlem yapılması için kaymakam beye talimat verdim. Ufacık bir çıngı bir ormanı yaktı" diye konuştu.
(İHA)