İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, organize suç örgütü lideri Hakan Çillioğlu’nun da aralarında bulunduğu 15’i tutuklu 92 sanığın yargılandığı Çillioğlu davasında, tutuklu sanıklardan Sunay Fener adliyeden firar etti.

Edinilen bilgilere göre, mahkeme heyeti saat 15.00 sıralarında duruşmaya ara verdi. Tutuklu sanıklar kendilerinin bekletildiği alana götürülürken, aranın sona ermesinden sonra tutuklu sanıklar tekrar duruşma salonuna getirildi. Mahkeme dosyayı ileri bir tarihe ertelemek için tutuklu sanıkları salona çağırdıktan sonra Sunay Fener’in kaçtığı fark edildi. Salonun güvenliğinden sorumlu güvenlik görevlileri ve jandarma personeli Çağlayan Adliyesi’nin tüm katlarında geniş çaplı arama başlatırken, tutuklu firari sanık Sunay Fener’in kelepçesiz olması nedeniyle binanın giriş çıkış kapılarından kaçmasından şüphe ediliyor.

Güvenlik görevlilerinin Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın güvenlik kameralarını incelemeye aldığı öğrenildi. Firarın anlaşılmasının ardından güvenlik görevlilerinin mahkeme kürsüsü ve izleyici sıralarının altına ve aralarına da baktığı görüldü.