Paralel yapı operasyonu kapsamında gözaltına alınan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden sorumlu eski Emniyet Müdürü Yurt Atayün’ün avukatı gözaltı süresinin 24 saat süreyle uzatılmasına itiraz etti.
Paralel yapı operasyonu kapsamında gözaltına alınan emniyet mensuplarının gözaltı süresi 24 saat süreyle uzatıldı. Emniyet Müdürü Yurt Atayün’ün avukatı Niyazi Atasoy İstanbul nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurarak gözaltı süresinin uzatılmasına itiraz etti. Müvekkilinin yakalanması ve gözaltına alınmasına dair karar ile birlikte gözaltı süresinin uzatılmasına usul ve yasaya aykırı olduğu iddia edilen itiraz dilekçesinde gözaltı süresinin uzatılması için “toplu olarak işlenen suçlarda, delillerin toplanmasındaki güçlük ve şüpheli sayısının çokluğu sebeplerinin varlığı aranmaktadır” denildi.

“MÜVEKKİLİMİN KAÇMA ŞÜPHESİ YOKTUR”
Müvekkili Yurt Atayün’ün 2010-2013 yılları arasında yürütülen Selam Tevhid Terör Örgütü soruşturması olarak bilinen soruşturma kapsamında hukuka aykırı faaliyetlerle suçlandığını ifade eden Avukat Atasoy dilekçesinde, “Bu soruşturma dosyası disiplin soruşturması sonucunda düzenlenen müfettiş raporları üzerine kuruludur. Yani deliller toplanmıştır, delillerin karartılması gibi bir ihtimal yoktur. Müvekkilimiz halen 2. sınıf emniyet müdürü olup kamu görevlisidir” dedi.
Atayün telsim olduğu ve kaçma ihtimalinin bulunmadığı ifade edilen itiraz dilekçesinde “Tüm bu izahatlar çerçevesinde müvekkilimizin yakalanıp gözaltına alınması ve gözaltı süresinin uzatılması için CMK 90-91. Maddelerinde aranan şartlar gerçekleşmemiştir. Bu nedenle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca verilen 23 Temmuz 2014 tarihli müvekkilimiz Yurt Atayün’ün gözaltı süresinin 24 saat süreyle uzatılması kararına itiraz ediyoruz” denildi.
(İHA)