Bursa’da üniversite öğrencilerinin kaldığı 63 daireli rezidansta çıkan yangında mahsur kalanlar itfaiye merdivenleriyle kurtarıldı.
Alınan bilgiye göre, merkez Nilüfer ilçesi Görükle Sakarya Mahallesi Üniversite Caddesi’nde 24 daireli rezidansta sabah 07.45 sıralarında yangın çıktı. Uludağ Üniversitesi öğrencisi S.T.’nin evinde buzdolabında başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Alevler daireyi küle çevirirken, S.T ve kendisi gibi kız olan ev arkadaşı dışarıya çıkarıldı. Ancak dumandan dolayı üst kattakiler mahsur kaldılar.

ÜNİVERSİTELİLER KURTARILDI, HERKES RAHAT NEFES ALDI
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden 2’si merdivenli 5 itfaiye aracı olay yerine sevk edildi. Dumandan etkilenenler balkonlarda kurtarılmayı beklerken, itfaiye ekiplerinin bir saatlik çalışmasıyla yaklaşık 10 kişi sepetle aşağıya indirildi. 10 üniversite öğrencisine hazırda bekletilen 112 ambulanslarında müdahale edilerek oksijen verildi. Evde bulunan bir kedi ise yanarak telef oldu.
Yangında sadece bir dairede hasar oluştuğu belirtilirken, mahsur kalan üniversite öğrencilerinin kurtarılmasıyla herkes rahat bir nefes aldı
(İHA)