Eyüp’te üst geçidi kullanmayarak yolun karşısına geçmeye çalışan bir şahsa, otomobil çarptı.
Kaza, sabah 08.30 sıralarında Eyüp Ayvansaray mevki E-5 karayolu üzerinde meydana geldi. İddiaya göre üst geçidi kullanmayarak yolun karşısına geçmek isteyen Serkan Akman’a (34), Topkapı istikametine giden Atilla Gürbüz A. yönetimindeki 06 AF 5821 plakalı otomobil çarptı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekibi ve polis sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı olan ve yerde hareketsiz yatan Akman’a müdahale etti. Durumu ağır olan Akman, sağlık ekipleri tarafından ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Sürücü Atilla Gürbüz A. ise ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.
Kazanın meydana geldiği yerin 100 metre ilerisinde üst geçidin olması ise dikkatlerden kaçmadı. Kaza sonucu trafikte kısa süreli aksama yaşanırken, kazaya neden olan aracın emniyet şeridine çekilmesiyle trafik normale döndü.
Görgü tanığı İlkay Arslan, “Normal seyrimizde gidiyorduk, aramızda 50 metre vardı. Adamın nasıl karşıdan karşıya geçtiğini görmedim ama vurduğunu gördüm, yere düştü. Ben de hemen arkasından durdum üstünden geçmesinler diye. 100 metre ilerisinde üst geçit var ama buradan geçiyor. İnsanların biraz dikkat etmesi lazım” dedi.
Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.
(İHA)