Samsun'da polisin uyuşturucu ticaretine yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 15 kişiden 6'sı tutuklanırken, 4 kişi adli kontrol şartı ile 5 kişi ise savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Çarşamba ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 6 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu önceki sabah Çarşamba ilçesinde 28 ayrı ev ve iş yerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 667 gram esrar maddesi, 17 adet extacy uyuşturucu hap, 1 adet hassas terazi, 2 kuru sıkı tabanca ve 1 adet sustalı tabanca ele geçerken, olayla ilgili 19 kişi gözaltına alındı.

4 kişi ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, 1'i 17 yaşındaki kız toplam 15 kişi bu sabah erken saatlerde Çarşamba Adliyesi'ne sevk edildi. Savcıya ifade veren 5 kişi serbest bırakılırken, nöbetçi mahkemeye ifade veren S.K.(25), S.H.(26), G.A.(28), V.A.(29), N.H.Ç.(31) ve S.G.(18) akşam saatlerinde tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 17 yaşındaki E.K. adlı kız ile birlikte G.K.(24), M.M.A.(18), T.E.(18) ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.