Van’da PKK’lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla yapılan saldırıya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.
İHA’ya konuşan aile ve olayın tanıkları adadıkları kurbanı kestiklerini belirterek, o geceye dair dehşet anlarını anlattı. İpekyolu ilçesinde ikamet eden ve kurban kesen anne Yüksel Günay, “Böyle vahim bir olayda kimseye bir şey olmadı diye kurban kestik. Bu olayda yaralandık ama kimseye çok şükür bir şey olmadı. Çoluk çocuğumuzun sadakasına Allah rızası için bu kurbanı kestik. Böylesi bir olayda kurtulduğumuza inanamıyoruz verilmiş sadakamız varmış” dedi.

“KIZIMIN DİLİ TUTULDU”
Damadın komşusu olan ve yaşanan dehşete tanıklık eden Semra Çelik ise, “Yaşananlar gerçekten de korkunçtu. Bir an hepimizin öleceğini zannettik. Bizler bir şey anlayamadık çok kötüydü. Çok zor şeyler yaşadık. Bir anda benim kızım bir yandan ablamın kızı sabaha kadar hastanede kaldık. Çocuklarımızın psikolojileri alt üst oldu. Kızımın dili tutuldu çok zor şeyler yaşadık. Allah bir daha kimseye göstermesin” diye konuştu.

BU DEHŞETİ ANLATACAK CÜMLE BULAMIYORUZ”
İsminin verilmesini istemeyen damadın halası ise Gaziantep’ten geldiklerini belirterek, “Ben ve çocuklarım göçük altında kaldık. Düğün salonu adeta üstümüze çöktü. Koşturduk kurşunların arasında kendimizi kurtarmaya çalıştık. Zaten şoktaydık. 3-4 gündür hala da kendimize gelemedik. Ben Gaziantep’te oturuyorum ama buraya yeğenimin düğünü için geldim ama felaketi yaşadık. Bizler bunları hak etmedik. Hepimiz Müslümanız ve kardeşiz. Yani bu dehşeti anlatacak cümle bulamıyoruz. Ben başımdan darbe almama rağmen doktora gidecek düşünceyi bile kendimde bulamadım. Bizler hala neden bunları yaşadığımızı ve bizden ne istediklerini bilemiyoruz. Biz sadece düğünümüzü yapıyorduk. Kimseyle bir alıp veremediğimiz de yok. Verilmiş sadakamız var ki kurtulabildik” dedi.
Patlamanın düğünün son anlarına denk geldiğini de sözlerine ekleyen damadın halası, “Bizler son turu oynuyorduk. Artık düğünü bitirecektik. O sırada o patlama oldu. Bizler fotoğraf çekip bitirecektik yeğenimle mutlu fotoğraflarımız olacaktı ona izin vermediler. Kimsenin buna hakkı yoktur” şeklinde konuştu.

“O AN SADECE ANNEM GELDİ AKLIMA”
Dehşet anlarında kuzenine sarılarak ayakta durmaya çalışan 11 yaşındaki Ecrin ise, “Annemi aradım kuzenim vardı yanımda o sırada korku içerisinde kuzenime sarıldım. Ondan sonra annemi masanın altından çıkardılar beni de alıp o camların ve çatışmanın arasında çıkardılar. Yüzüm çizildi. Bana başka bir şey olmadı o anda annem için çok korktum. O anda annemden başka kimse aklıma gelmedi. Bir an deprem oldu sandım ama deprem değildi. Daha sonra dışarı çıktık” diye konuştu.

YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI
Öte yandan düğüne dair yeni görüntülere de ulaşıldı. Görüntülerde damat, gelin ve akrabaları halay çeliyor. Görüntüde olan küçük çocuklar da halaya eşlik etmeye çalışıyor Bir anda yaşanan patlama sonrası kayıt yapan cep telefonu ise yere düşerek kayıt bitiyor. Başka bir görüntüde ise düğüne katılanlar davul zurna eşliğinde halay çekiyor

NELER YAŞANMIŞTI ?
Van’da PKK’lı teröristler 17 Ağustos gecesi bomba yüklü araçla 2 Nisan Polis Merkezi ve Polisevi’ne saldırı düzenlemiş, saldırıda 2 polis şehit olurken 2 vatandaş da hayatını kaybetmişti. 73 vatandaş ise çeşitli yerlerinde yaralanırken, çevrede bulunan yüzlerce iş yeri ve polisevinde ciddi anlamda hasar oluşmuştu.
(İHA)