Aydın’ın İncirliova ilçesinde, yakıt almak için istasyona giren otomobil bir anda alev aldı. Aracı iterek yakıt pompalarından uzaklaştıran görevliler faciayı önledi.
Olay, İzmir-Aydın karayolu Kızılcaköy Kavşağı yakınlarındaki bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. İncirliova’da fotoğrafçık yapan Şükrü Yelden (32), eşini Efeler’de çalıştığı iş yerine bırakmak için 09 B 0857 plakalı otomobiliyle yola çıktı. Yakıtının azaldığını fark eden Yelden, Kızılcaköy Kavşağında bulunan istasyona girdi. Yakıt pompalarına yanaşan otomobilin motor kısmından bir anda alevler yükselmeye başladı.
Yangını fark eden Şükrü Yelden ve eşi, panik halinde araçtan çıkmayı başardı. Sürücünün imdadına yetişen istasyon görevlileri, Yelden’in yanmasına rağmen vitesini boşa almayı başardığı aracı ittirerek pompalardan uzaklaştırdı. Araçtan dökülen ve istasyonun ortasında yanmaya devam eden parçalara yangın tüpüyle müdahale edildi. İstasyonun güvenlik kameralarına yansıyan görüntüde, akaryakıt istasyonu çalışanları alevlerin yayılmasını engellemek için otomobili iterek, yakıt depolarının bulunduğu alandan uzaklaştırdı. Otomobilde çıkan yangın, olay yerine çağrılan itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Duman altında kalan istasyonda büyük korku ve panik yaşandı.
Yaşadığı olayın ardından LPG’li araç kullanan sürücüleri uyaran Şükrü Yelden, "LPG’li araç kullanan sürücüler, benzer durumla karşılaşmamak için yakıt sistemlerinin bakımlarını düzenli olarak yaptırsınlar” dedi.
(İHA)