Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesinin ardından ilan edilen sokağa çıkma yasağı bu sabah saatlerinde sona erdi. Polisin düzenlediği operasyonda teröristlerle yaşanan çatışmanın izleri yasağın kalkmasıyla ortaya çıktı.
Merkez Sur ilçesinde önceki gün basın açıklamasının ardından çıkan silahlı çatışmada hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin ardından sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Valilik tarafından ilan edilen sokağa çıkma yasağı, bu sabah 07.00 itibariyle kaldırıldı. 6 mahalle ve 1 caddede ilan edilen yasak sırasında düzenlenen operasyonda teröristlerle girilen çatışmanın tahribatı yasağın kalkmasıyla ortaya çıktı. Yasağın kaldırıldığı ilçede çıkan silahlı çatışma sonucu hayatını kaybeden Baro Başkanı Tahir Elçi’nin vurulduğu Dört Ayaklı Minare mevkiine gelen polis ekipleri olay yerinde inceleme yaptı.

ELÇİ’NİN VURULDUĞU YERE VATANDAŞLAR AKIN ETTİ
Teröristlerin saldırısı sonucu iki polisin şehit edilmesinin ardından sokağa doğru ateş ederek gelen teröristlerle polis ekipleri arasında çıkan çatışmada kafasına kurşun isabet eden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin vurulduğu yere vatandaşlar akın etti. Elçi’nin vurulduğu yere gelen vatandaşlar şerit oluşturdu. Çatışmaların yaşandığı sokağa gelen bazı avukatlar ise incelemelerde bulundu. 1 Kasım genel seçimlerinde CHP Diyarbakır milletvekili adayı Naci Sapan da gelerek araştırma yapıp rapor hazırlamak üzere çeşitli görüşmeler yaptı.

“ESNAF SON DERECE TEDİRGİN”
Gazetecilere açıklama yapan Naci Sapan, bugün sabah itibariyle orada inceleme yaptıklarını ve içeride bir savaş ortamı olduğunu belirterek, Tahir Elçi’nin ölümüne sebep olan mermi çekirdeğinin bulunup bulunmadığının net olmadığını ve olay yeri incelemesinde bir eksiklik olduğunu söyledi. Sapan, “Olay yerinde numaratörler sahipsiz olarak rastgele bırakılmış. Bu konuyla ilgili nasıl bir inceleme yapıldı bilmiyoruz. Tahir Elçi’nin kanı halen yerde. Sanki Tahir Elçi, cinayetinin faali meçhul olarak ortada kalacağını düşünüyorum. Oranın atmosferinden edindiğimize göre müfettişlerin orada araştırma yapması imkansız gibi. Esnaf son derece tedirgin ve dükkanlarını sabah açmadılar. İlerleyen saatlerde dükkanlarını açarak ortama göre davrandı. Bombalar patlamış ileride, dükkanları camı tahrip edilmiş. Oralarda nasıl bunlar oldu, bilemiyoruz. Bundan sonra ne olacağı ile ilgili kaygısı var” dedi.
(İHA)