Son valiler kararnamesiyle Şırnak’a atanan Mehmet Aktaş, beraberindeki heyet ile birlikte aylardır terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonların sürdüğü Beytüşşebap ilçesinde bulunan Kato Dağı’na çıkarak incelemelerde bulundu.

Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, İl Jandarma Komutanı Hünkar Keleş ile birlikte Kato Dağı’na çıkan Vali Mehmet Aktaş, Beytüşşebap Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Şener tarafından karşılandı. Kato Dağı ve Feraşin bölgesinde başlatılan operasyonlar için incelemelerde bulunan heyet daha sonra ilçe merkezine geçti. Beytüşşebap ilçesine gelen Vali Mehmet Aktaş ve beraberindeki heyet ilçede vatani görevini yapan Mehmetçiklerle bir araya gelerek yemek yedi. Mehmetçik ile yemek yiyen Vali Aktaş ve beraberindeki heyet daha sonra esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ KIRSALDAN TEMİZLEMEYE KARARLIYIZ"

Vali Mehmet Aktaş vatandaşları dinledikten sonra yaptığı açıklamada milletin başına bela olan terör örgütü PKK’yı şehirden temizledikleri gibi kırsaldan da temizlemeye kararlı olduklarını söyledi. Vali Aktaş, "Maalesef 35 senedir bir terör mücadelesi veriyoruz. Bu noktada Beytüşşebaplı olarak büyük sıkıntılar yaşadınız. Büyük kayıplar verdiniz. Ama Allah’a şükür birliğimizden, bütünlüğümüzden ödün vermedik. İnşallah çok yakın bir sürede bu terör belasından kurtulacağız. Biliyorsunuz bu terör örgütü çözüm sürecini sonuna kadar suistimal etti. Şehirlerimiz bombayla, EYP ile tuzakladı ve silahlarla sizlere saldırdı. Şehirlerinizi, mahallelerimizi, evlerimizi üzerlerimize yıkmaya çalıştı. Büyük oranda şehirlerimizde hasarlar oluştu. Şırnak, Cizre, İdil, Silopi’de benzer sıkıntılar yaşandı. Ama güvenlik güçlerimizin kahramanca mücadelesinin sonucu şehirlerden temizledi. Allah’ın izniyle kırsal alanlardan da terör örgütünü temizleyeceğiz. Bu konuda kararlıyız. Onlar da belalarını bulacaklar. Tabii bunun yanında devletimiz; yıkılan evlerimizi, alt yapımızı şehirlerimizi tekrar ayağa kaldırmak için kaynak aktardı buraya. Şırnak’ın geneli bir şantiye alanı oldu. Her ilçemizde faaliyetimiz devam ediyor’’ dedi.

Vatandaşların sorunlarını dinleyen Vali Aktaş Beytüşşebap’ta çalışmaların başlayacağını da kaydetti. Aktaş vatandaşlarla bir süre sohbet ettikten sonra ilçe kaymakamlığında bir dizi incelemeler yaparak Şırnak’a döndü.

(Serdar Gükçe/İHA)