Yozgat’ın Sorgun İlçesine bağlı Karaveli köyü yakınlarında yolcu otobüsü pancar yüklü kamyona çarptı. Kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 1’i ağır 5 kişi de yaralandı.
Kaza gece saat 03.00 sarılarında Sorgun’a bağlı Karaveli Köyü yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Adana-Mersin istikametinden Samsun istikametine gitmekte olan Mustafa Akyasan (47) yönetimindeki 55 H 3700 plakalı yolcu otobüsü, Karaveli Köyü yakınlarında motoru arıza yapan park halindeki pancar yüklü kamyona arkadan çarptı. Kazada Şeyminur Aslantaş (50) olay yerinde hayatını kaybederken Neslihan Arslan (21), Tuğba Kayalı (20), Serpil Uncu (57), Çetin Şener (20), Suat Uncu (76) yaralandı. Yaralılar Sorgun Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yolculardan Çetin Şener’in durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Otobüsün ikinci kaptanı İbrahim Şahin, arıza yapılan kamyonun arkasında herhangi bir uyarıcı levha olmadığını ve bu şekilde bir aracın gece yol kenarına park edilemeyeceğini belirterek kamyon şoförüne tepki gösterdi. Otobüs şoförü Mustafa Akyasan da bir aracın bu şekilde park edilemeyeceğini, kamyonun arka ışık donanımının olmadığını söyledi.
Otobüste 50 yolcunun bulunduğu ve yolcuların Karaveli Jandarma Karakolu yemekhanesine misafir edildikleri belirtildi. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.
(İHA)