Makine arızası yapan İDO’ya bağlı arabalı vapurdan kurtarılan yolcular, vapurda yaşananları anlatırken yolcuların tahliye anı cep telefonu kameralarına yansıdı.
Harem İskelesi’nden saat 17.00 sıralarında 60 araç ve 153 yolcu ile hareket eden İDO’ya bağlı araba vapuru, bir süre sonra makine arızası nedeniyle sürüklenmeye başlamış, arabalı vapur iskeleye bağlı Kaunas Sea ways isimli roro gemisinin demir zincirlerine takılarak durmayı başarmıştı.
Olayın duyulmasının ardından mahsur kalan 153 yolcu yara almadan Kıyı Emniyeti tarafından kurtarıldı. Arabalı vapura yanaşan kıyı emniyeti yetkilileri, mahsur kalan yolcuları önce kendi motorlarına ardından da kıyıya sağ salim ulaştırdı.

“ZİNCİR ÜZERİMİZE DOĞRU GELDİ”
Arabası ile birlikte vapurda bulunan Ayşe Gülbay yaşanan dehşet anlarını anlattı. Arabalı vapurun hareket ettikten kısa süre sonra Mavi bir tankere doğru ilerlediğini öne süren Ayşe Gülbay, “Geminin ikinci sırasındaydım, Hareketten yaklaşık 200 metre sonra Mavi bir tankere doğru giderken, bağırmaya başladık. Kaptan bizim kornalarımızın sesi ile sağa doğru kırarak karşı geminin zincirine çarptı. Ve zincir üstümüze doğru geldi. Zincir aracımızın üzerinde durdu. Önce bizi dışarı çıkarttılar. Bize vinç bekleniyor dediler. Daha sonra savcı sonra ise eksper bekleniyor dediler. Araçlarımızın çıkarılmasını bekliyoruz” dedi.

YOLCULARIN KURTARILMA ANI KAMERADA
Öte yandan mahsur kalanları tahliye anı yine bazı yolcuların cep telefonu kameralarına yansıdı. Görüntülerde kıyı emniyeti yazan bir motora yolcuların güvenli bir şekilde aktarıldığı görülüyor. Kıyı emniyeti motoruna güvenli şekilde aktarılan yolcular daha sonra sahile çıkartıldı.
Sahilde araçlarının kurtarılmasını bekleyen yolcular ile güvenlik görevlileri arasında zaman zaman gergin anlar yaşanırken araçların çıkarılmasının gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.
(İHA)